Obiteljska zajednica

Obiteljska zajednica župe Duha svetoga je zajednica koja djeluje u župi, a čine ju obitelji koje se redovito sastaju na molitvenim, formativnim i euharistijskim susretima.

Cilj zajednice je međusobno povezivanje katoličkih obitelji i promicanje ljudskih, obiteljskih i kršćanskih vrijednosti kroz unutarnju formaciju i posvećenje vlastitih članova, služenje u pastoralu župe te kroz suradnju sa srodnim zajednicama nadbiskupije i Hrvatske biskupske konferencije.

Zajednica ima svog duhovnika, a kroz službe obiteljskog savjetovališta, molitveno-slavljeničku, formacijsku, karitativnu i organizacijsku svaki član zajednice ima priliku za služenje župi, Crkvi i subraći u Kristu.

Zajednica njeguje tri vrste susreta: kroz formativne susrete članovi zajednice se obogaćuju teološkim, pedagoškim i komunikološkim temama te svjedočanstvima vjere, a kroz euharistijske i molitvene susrete nastoje susresti Krista i produbiti svoj odnos s Gospodinom.

Zajednica organizira hodočašća, izlete i duhovne obnove te sudjeluje na nacionalnim obiteljskim susretima.

Bogatstvo zajednice se ogleda kroz zajedništvo različitih generacija obitelji povezanih ljubavlju prema Kristu i razmjeni stvarnih iskustava iz obiteljskog života.

Ako se želite pridružiti obiteljskoj zajednici možete kontaktirati voditelja zajednice na mail:

Prati nas na društvenim mrežama