Medijska skupina

Medijska skupina u oratoriju djeluje od 2013. godine, a u njoj djeluju mladi koji posjeduju interes i znanja na području medija i suvremenih kanala komuniciranja.

Medijska skupina je organizirana u četiri podskupine koje su orijentirane prema polju interesa i talenata potrebnih u radu s medijima (pisci, fotografi, grafički dizajn i društvene mreže). Skupinu čine mladi različitih polja interesa i profesionalnih usmjerenja poput studenata novinarstva i komunikologije, kroatistike, prava, ekonomije i programerstva.

Primarni cilj skupine je odgajati mlade za medije, ali i odgajati medije za mlade. Medijska skupina prepoznaje važnost učenja mladih da na kritičan i samostalan način koriste medije i razumiju njihov sadržaj.  Skupina dvojtednim formativnim susretima educira članove o aktualnim trendovima i uči ih kako iskoristiti potencijal kanala društvene komunikacije. Mladi imaju mogućnost konkretnog rada s digitalnim alatima kroz služenje. Na taj način, imaju priliku upoznati nove ljude i istodobno duhovno napredovati

Svaka osoba koja se osjeća pozvanom služiti drugima i u sebi prepoznaje talent slobodna je uključiti se u skupinu. Medijska skupina predstavlja jedinstvenu priliku za pojedinca da stekne znanje i iskustvo rada s digitalnim alatima te da se istovremeno upozna s oratorijem i salezijancima.