Jedro

Jedro je duhovni kafić i mnogima poznat kao dnevni boravak Oratorija. Mjesto je razgovora, sklapanja novih prijateljstava, druženja i veselja, kao i mjesto za popiti odličnu kavu. Srdačni i druželjubivi Jedraši svakoga dana volontiraju iza šanka kako bidočekali i ugostili svakoga tko svrati u kafić.

Radost, prihvaćanje i služenje – tri su riječi koje najbolje opisuju skupinu Jedraša. Jedro u našem oratoriju djeluje već petnaest godina. Volonterski rad vrijednih Jedraša sastoji od posluživanja svake večeri i nakon nedjeljnih svetih misa.

Osim toga, Jedraši peku palačinke za studente nakon vjeronauka te se pobrinu da sve proslave i slavlja u župi budu opskrbljene dobrom hranom i pićem. Vrijeme poklanjaju i ljetnom oratoriju na kojem brinu o ručku za mlade. Ovi se susretljivi volonteri druže i s druge strane šanka.  Jedanput mjesečno sastaju se na sastanku na kojem planiraju, mole i druže se. 

Volontiranje u Jedru pruža sklapanje novih prijateljstava, boravak u okolini koja prihvaća i ljubi svakog pojedinca, te rast u vjeri i na putu svetosti. Ako se želiš priključiti skupini posjeti kafić Jedro za vrijeme večernjeg oratorija ili iza nedjeljne mise u 12h.