MNK Dominik Savio

MNK Dominik Savio oratorijski je malonogometni klub osnovan u veljači 2017. godine i broji ukupno 69 igrača podijeljenih kroz četiri momčadi, sukladno svojim godištima. Iz godine u godinu raste broj zainteresiranih momaka koji žele trenirati u klubu.

Don Bosco je rekao da je potrebno zavoliti ono što mladi vole kako bi oni zavoljeli ono što vi volite. Upravo to motivira trenere MNK Dominik Savija, da treninzima i igranjem nogometa pronalaze klicu dobra u mladima i pruže im mogućnost kršćanskog odgoja i evangelizacije.

Od nastanka do danas klub je sudjelovao na mnogim turnirima, što s mlađim kategorijama, što sa seniorskom ekipom župe.  U prvoj sezoni, 2016./17. na Don Bosco Kupu osvojili su 2. mjesto, a godinu nakon osvojili su 3. mjesto na krizmaničkom turniru u župi u Podsusedu. 2018./19. Nastupili su na četiri krizmanička turnira u sklopu KMNL-a na kojima su osvojili 1. mjesto i dva puta 3. mjesto.  Redovito su osvajali nagrade za najboljeg igrača te najboljeg golmana turnira. 2019./20. godine igrali su dva srednjoškolska turnira na kojima su osvojili prvo mjesto i individualne nagrade.

Svaka ekipa ima jednom tjedno treninge futsala u dvorani OŠ Bartola Kašića ili na crkvenom igralištu.  Na početku i kraju svake školske godine klub tradicionalno organizira Dominik Savio Cup, natjecanje u nogometu i odbojci, u formatu 3vs3. Na turniru se okupljaju osnovnoškolci, točnije dečki na nogometu i cure na odbojci. 

U MNK Dominik Savio može se priključiti svaki zainteresirani pojedinac.  Klub se može kontaktirati na Instagram profil: @mnkdominiksavio.