Mješoviti zbor

Mješoviti zbor djeluje na župi od izgradnje crkve Duha Svetoga 1982. godine. Predvodi pjevanje na župnoj nedjeljnoj misi u 9h te blagdanima i svetkovinama, a broji 60-ak članova. Zborom dirigira profesorica crkvene glazbe Maruša Bartolić, a za orguljama je profesorica orgulja i crkvene glazbe Anita Kaić Poslek.

Mješoviti zbor nastupao je na brojnim susretima crkvenih zborova: surađuju s mješovitim zborom Svetišta Majke Božje Trsatske u Rijeci, bio je dio združenog zbora zagrebačkih župa na euharistijskim slavljima s papom Ivanom Pavlom II. 1994. i 1998., te s papom Benediktom XVI. 2011. prigodom njihovog pastirskog pohoda Hrvatskoj. Zbor je također predvodio pjevanje na euharistijskom slavlju u zagrebačkoj katedrali za vrijeme dolaska tijela sv. Leopolda Mandića 2016. godine. Zbor redovno predvodi pjevanje na euharistijskim slavljima u zagrebačkoj prvostolnici uoči proslave Stepinčeva.

U zboru se, osim pjevanja, njeguje zajedništvo, duhovni rast, priređuju se redovite duhovne obnove, liturgijske kateheze, ali i zajedničke proslave i hodočašća.

Pozivamo sve ljubitelje liturgije i liturgijske glazbe, osobito mlađe vjernike, da nam se pridruže kao novi članovi. Mješoviti zbor prima sve dobne uzraste i one koji žele „izbrusiti“ svoje talente te rasti u vjerničkom zajedništvu.

Prati nas na društvenim mrežama