Ministranti

Lat. ministrare znači služiti, a primarni zadatak ministranta je služenje i pomaganje na svetoj misi. Ministrantska skupina djeluje u župi Duha Svetoga pod vodstvom asistenta. 

Ministrant je službenik koji svećeniku pomaže kod oltara i svojom unutarnjom pribranošću sudjeluje u bogoslužju. Na taj način ministranti služe Bogu i zajednici. Oltarskom službom ministranti upoznaju Isusa i nastoje svojim življenjem slijediti njegov primjer. 

Ministranti imaju tjedne formativne susrete subotom i podijeljeni su na mlađu i stariju skupinu. Na formativnim susretima uče značenje i simboliku liturgijskih predmeta, čitaju riječ Božju i promišljaju o njenom značenju u njihovim životima. Skupina ministranata ima zajednička druženja, izlete i duhovne obnove kroz koje sklapaju prijateljstva za cijeli život. 

Ako osjećaš žar i želju da služiš za oltarom i produbiš smisao svoje vjere, onda je skupina ministranta odlično mjesto za tebe. Budi slobodan javiti nam se iza svete mise u sakristiji. Veselimo se tvome dolasku!