Predstavljanje knjige “Salezijanski izvori”- 21. ožujka


Datum objave:
20.03.2024

Hrvatska salezijanska provincija i Salesiana pozivaju vas na predstavljanje knjige “Salezijanski izvori: don Bosco i njegovo djelo”, najveće i cjelovite knjige o don Boscu i njegovom djelu.

Na tisuću stranica bogate povijesti ova će knjiga pomoći čitatelju u razvijanju ljubavi prema don Boscu. Na jednom mjestu donosi većinu bogate don Boscove spisateljske ostavštine i pruža čitatelju priliku da zaroni u to odgojno, duhovno i povijesno bogatstvo. Ovaj, prvi svezak Salezijanskih izvora odnosi se na don Bosca i njegovo djelo. U njegovu temelju stoji želja Salezijanske družbe da se ponovno krene od don Bosca. Svrha mu je ponovno približiti don Bosca, oživjeti njegove intuitivne, odgojne i pastoralne odabire i živjeti njegovu duhovnost.

Svezak čine četiri dijela: spisi i isprave o životu don Bosca i povijesti njegova djela, don Boscovi spisi o odgoju i školi, don Boscovi spisi o duhovnome životu te don Boscovi biografski i autobiografski spisi. Uređen je prema najvišim uredničkim i izdavačkim mjerilima te načelima filološke i povijesne znanosti.

Knjigu će predstaviti pedagoginja Snježana Mališa, psiholog i psihoterapeut vlč. Josip Bošnjaković i povjesničar Daniel Patafta.

Predstavljanje će se održati u četvrtak, 21. ožujka u 20 sati u dvorani don Petra Šimića pored crkve Svete Mati Slobode na Jarunu. Ulaz je slobodan.

Prati nas na društvenim mrežama