Don Tomislav Lukač proslavio mladu misu u Kaštel Štafiliću


Datum objave:
19.07.2021

Mladomisnik don Tomislav Lukač, u subotu 17. srpnja 2021., proslavio je svoju mladu misu u rodnom Kaštel Štafiliću ispred crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.

Roditelji su don Tomislavu udijelili blagoslov nakon kojeg je uslijedila misa pod mladomisničkim geslom „Sav radostan ode, proda sve što ima i kupi tu njivu.“ (Mt 13, 44). Na mladomisničkoj proslavi sudjelovali su provincijal hrvatske salezijanske provincije don Tihomir Šutalo, župnik zagrebačke župe Duha Svetoga don Damir Stojić, don Ivan Širić koji je propovijedao kao i brojni drugi salezijanci i svećenici.

Don Ivan Širić je u svojoj propovijedi istaknuo kako je don Tomislav otvorenim srcem na nepredvidivom vjerničkom hodu dobio različite potvrde – potvrde zvanja, izabranja i poslanja. Istaknuo je kako trebamo biti zahvalni Gospodinu što po don Tomislavovoj povijesti i životu govori upravo nama.

„Gospodin te već iz materina krila na čudesan način odabrao i donio ovdje na ovaj svijet kako bi se proslavio kroz tebe. Čudesno je to Božje djelo. Gospodin te odgajao u ovom mjestu kroz obitelj, sport, školu i napravio je od tebe osobu s britkim jezikom. Jezikom koji progovara onda kada treba, a kada progovori govori proročke riječi. Gospodin te kroz tvoju životnu povijest pozvao i nije ti odmah bilo sve jasno. Međutim, kroz vjernički hod koji si radio i stav otvorenog srca dobio si potvrde zvanja, izabranja i poslanja.“

Župnik Damir Vuletić zahvalio se don Tomislavu u ime župne zajednice Kaštel Štafilića na hrabrom odazivu svećeničkom pozivu i svjedočanstvu vjere koja je na poticaj svim vjernicima i osobama koje don Tomislava poznaju.

„I ovo je velik dar koji si prepoznao i kojemu si se odazvao. Mnogo toga ćeš još iskusiti i sresti, ali kako kaže sveti Pavao – „Sve mogu u onome koji me jača“. Gospodin nas poziva da budemo njegovi suradnici.“

Don Tomislav se na kraju misnog slavlja zahvalio Bogu na daru svećeništva, roditeljima na suradnji s Gospodinom, rodbini i prijateljima, provincijalu don Tihomiru i braći salezijancima, svima koji su pripremali trodnevnu pripremu za župni blagdan i mladu misu, kao i svim pojedincima koji su mu u desetogodišnjem hodu pomogli da otpakira dar Božjeg poziva i odlučno ga krene živjeti.

Nakon mlade mise uslijedilo je slavlje uz druženje, pjesmu, ples i zajedništvo u Gospodinu koje svjedoči kako je jedan mali „Da“ i „Evo me“ može učiniti čuda u životima ljudi. Hvala ti dragi don Tomislave na autentičnom življenju salezijanskog poziva i potpunom predanju Gospodinu i nama mladima.

 

 

 

 

Prati nas na društvenim mrežama