ADMA – Udruženje Marije Pomoćnice

Udruženje Marije Pomoćnice (ADMA) je udruženje koje djeluje u Župi Duha Svetoga na Jarunu. Svrha udruženja je štovanje Presvetog oltarskog sakramenta i pobožnost prema Blaženoj Djevici Mariji.

ADMU je utemeljio sveti don Bosco 18. travnja 1869. godine u Torinu, a od 1989. je ADMA službeno dio Salezijanske obitelji. Don Bosco je želio da ovo Udruženje bude vjetar u leđa salezijanskim djelatnostima jer je primarna zadaća ADME da molitvom i radom prati ostale grane. Kao dio Salezijanske obitelji, ADMA nudi poseban plan posvećenja i apostolata koji se duboko temelji na salezijanskoj karizmi i duhovnosti.

Na Jarunu je od 2018. godine uspostavljena prva skupina u Hrvatskoj. Deset žena se, pod vodstvom sestre Jelene Kolar, dvije godine duhovnom formacijom pripremalo kako bi osnovalo Udruženje. U našoj župi Udruženje naglašava i širi pučku marijansku pobožnost obilježavanjem svakog 24. u mjesecu, krunicom, sudjelujući u organizaciji devetnica, hodočašća, procesija te moleći za sve nakane salezijanske obitelji.

ADMA također nesebično pomaže mladima u oratoriju, ne samo molitvom već svojom marljivošću i požrtvovnošću. Više puta članice Udruženja su kuhale za svu djecu i volontere Ljetnih i Zimskih oratorija, pomagale u čišćenju oratorijskog prostora te pekle kolače i ostale slastice za razne proslave. Bitno je naglasiti kako članovi Udruženja svoju privrženost Mariji žive svaki dan u svojim obiteljima, na svojim radnim mjestima odnosno u svim oblicima javnog i privatnog života.

Udruženje se sastaje jednom mjesečno, svakog 24. u mjesecu kod sestara Kćeri Marije Pomoćnice u Otavičkoj 12 pod vodstvom duhovne animatorice te se tada može doći i raspitati za pristupanje. Također, za više pitanja, predsjednica udruženja Kristina Perić stoji na raspolaganju te joj se možete obratiti na broj 098 9387 613.

Prati nas na društvenim mrežama