Salezijanski animatori

Salezijanski animatori ili “produžena ruka salezijanaca” oratorijska su skupina koja je nastala od mladića okupljenih oko don Bosca. Don Bosco je okupljao dječake u svom oratoriju u kojem nisu svi imali svećenički poziv. Iz tog je razloga  osmislio animatore koji kroz zabavu, radost i molitvu evangeliziraju mlade.

Naš oratorij broji sto dvadeset animatora koji na svakodnevnoj razini borave s mladima, organiziraju kateheze, program i igre za njih. Grupu čine srednjoškolci i studenti s različitim talentima. Upravo to upotpunjuje šire polje djelovanja i obogaćuje skupinu. 

Skupina ima tjedne formacije kroz koje stariji animatori formiraju mlađe i usmjeravaju ih u animatorskom hodu. Animator može postati srednjoškolac koji posjeduje interes u radu s djecom, rastom u vjeri i željom za služenjem.

Animatori su prepoznatljivi po ljetnom i zimskom oratoriju – višetjednim osmišljenim programima za djecu kroz koje ih animiraju.

Na početku školske godine skupina otvara prijave za nove članove. Stoga, nemoj biti pasivni promatrač, nego se priključi i  postani dio salezijanske obitelji.