Molitvena zajednica sv. Josipa organizira HO-DO-čašće u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovac 1. i 2. lipnja: “60-ak kilometara za ljubav i domovinu”. U subotu 1. lipnja krećemo iz crkve Svete Mati Slobode nakon sv. mise u 7 sati i molitve I. postaje križnog puta uz svećenički blagoslov.

 

Pješačit ćemo u ovoj pobožnosti dva dana kako bismo detaljnije spoznali svoje slabosti, molili oprost za grijehe i tražili put do Milosrdnog Srca.

Kroz 60-ak kilometara za Ljubav i Domovinu zastat ćemo, moliti i meditirati o muci, Raspetoj Ljubavi, djelotvornoj ljubavi, oprostu, slušanju i poslušnosti pored 14 crkava, kapelica ili križeva krajputaša. Oko 20 sati planiran je dolazak u Jastrebarsko i molitva X. postaje križnog puta. Dobrotom župnika župe sv. Nikole biskupa, vlč. Stjepana Rožankovića, prespavat ćemo u pastoralnom centru župe.

 

U nedjelju 2. lipnja u 7 sati, nakon doručka i pospremanja stvari, nastavljamo svoj hod prema svetom Josipu. Oko 15.30 planiramo dolazak u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu, molitvu XV. postaje uskrsnuća Gospodinova, a zatim slijedi ručak i odmor. Sveta misa u Svetištu je u 18.30.

Povratak za Zagreb je nakon misnog slavlja. Prijevoz vreća za spavanje je osiguran. Pozivamo i sve vas, posebno naše mlade i sve vas koji volite ovu dragu našu domovinu Hvatsku, koji se brinete za njen boljitak, da svojom molitveno-hodočasničkom žrtvom Gospodinu i sv. Josipu, zaštitniku Hrvatske, pridonesemo i za naše bolje sutra! Pridružite nam se u subotu 1. lipnja u crkvi Svete Mati Slobode, da u zajedništvu s Njom krenemo Njenom zaručniku Josipu u njegovo Svetište, u Jaski u nedjelju u 2. lipnja u 7.00 ili u Karlovcu na večernjem misnom slavlju… ili nas barem pratite svojim molitvama!

 

Za sve informacije nazovite Anu Š. na 098 952 81 54  ili Mariju S. na 098 86 77 21.                        

Neka Gospodin i sv. Josip, blagoslove svaku molitvu i žrtvu!