„Slušajte i razumijte! Ne onečišćuje čovjeka što ulazi u usta, nego što iz usta izlazi – to čovjeka onečišćuje“ (Mt 15, 11). Isus je to rekao prije dvije tisuće godina, a one su i danas veoma aktualne. Naše riječi mogu ‘ubiti’ čovjeka, ali ga i dignuti ‘iz mrtvih’. Mogu poslužiti kao otrov, ali i kao spasonosni lijek. Kako bi naše riječi stvarale saveznike, a ne suparnike, potrebno je nasititi svoju dušu zdravom hranom, a ne fast foodom koji nam se posvuda nudi po medijskim bespućima.

Dani dobre riječi u organizaciji nakladničke kuće Salesiana trajat će tri dana, a ponudit će svim roditeljima i odgojiteljima i mladima priliku da se sprijatelje s riječju i vlastitim jezikom.

Ključni je događaj u utorak, 3. prosinca u 20 sati u crkvi Svete Mati Slobode na Jarunu na kojemu će književnik Stjepan Lice, urednica Nada Babić i direktor Salesiane don Mihovil Kurkut govoriti o riječima u obiteljskom domu: kakve su riječi koje se čuju u našim domovima? Koliko je stvarno prisutna Božja Riječ u našim obiteljima? Jesmo li svjesni da je naša riječ istodobno i čin, da postaju ‘tijelom’ i djelom? Riječima će se pristupiti s jezičnoga, odgojnoga i duhovnoga gledišta, a sve s mišlju na otajstvo za koje se pripremamo: Riječ je tijelom postala.

U četvrtak, 28. studenoga održan je susret u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji u Zagrebu, a još nas očekuje:
2. prosinca (ponedjeljak) u 20 sati Riječ je zakon, susret s krizmanicima župe Duha Svetoga, Jarun
3. prosinca (utorak) u 20 sati Riječi u obitelji i Riječ, susret s obiteljima i odgajateljima na Jarunu