Odlaskom dragog nam duhovnika don Danijela, uz zahvalu Gospodinu za njega, predali smo se ponovo s čvrstom vjerom u Božju providnost kojoj smo zahvalni, jer nas stalno i prati.

No ovaj put smo pojačali svoje zagovore i predanjem Mariji Pomoćnici uz sv. Josipa, stavljajući tako, već od 17.9. i novog, po Božjoj providnosti duhovnika i župnika don Damira, te don Danijela i sve dosadašnje duhovnike pod Gospin trostruki molitveni štit za njihovu zaštitu, ali i uz molbe zagovora za potrebe naše Molitvene zajednice. Sam don Danijel nam se iz Torina javljao da nas nosi u molitvama zagovora pred oltarom i slikom Marije Pomoćnice kao sv. Josipa. Plodovi Ljubavi Božje, naše molitve i zagovora dragih nam duhovnika su nam ubrzo stigli, u što uopće nismo sumnjali, jer Bog ne napušta one koji Ga ljube!!

23.09.2020. Molitvene srijede sv. Josipu dobili smo novog duhovnika don Šimu Zubovića, koji nam je radošću prišao predstavljajući nam se! Dobili smo dragog, veselog i vedrog svećenika koji je bio 40 godina u Rijeci i eto ga u mirovini kod nas u SMS, ali sa župljanima i nama neumornim Josipovim radnicima, nastavljajući svoj pastirski rad s nama na Božjoj njivi i duhovnom rastu te širenju Božje Ljubavi po sv. Josipu na putu do Vječnosti.

Naš sveti Josip, svih ovih gotovo 14 godina nas ne ostavlja, već sigurno i tiho vodi, a u to smo se xx puta osvjedočili kroz mnogobrojna uslišanja. On djeluje tiho i samozatajno i ne treba se brinuti za poteškoće na koje se naiđu, jer Josip je odgovoran svetac i otac i brine o svojoj djeci!

Sada imamo još jednu novu dušu i novo duhovno vodstvo, don Šimu i sigurni smo da će nam s njim biti raspjevano i veselo, jer smo ga tako i pri prvom susretu doživjeli! Bili smo si nepoznati, ali smo se odmah dogovorili za prvi susret druženja i upoznavanja. Već nakon slijedeće molitvene srijede sv.Josipu, sastali smo se, darujući mu počasnu pristupnicu, kao počasnom članu i duhovniku Molitvene zajednice uz: – kratku povijest nastanka i osnivanja molitvene zajednice – popis svih upisanih 259 članova zajednice, – program molitveno-karitativnog rada, ali i druženja kroz godišnje planirana hodočašća zajednice, napomenuvši don Šimi našu želju, ako se Gospodinu svidi, da prvo hodočašće van naše zemlje, bit će u Torino, Valdocco, grad našeg sv. Ivana Bosca i trenutno boravište „Bosca naših dana“ don Danijela! Bio je radostan i ugodno iznenađen našim darivanjem. Druženje se nastavilo na radost svih okupljenih molitelja uz kolačiće i razdragane razgovore.

Hvala ti Marijo Pomoćnice, dragi naš vjerni, mili i dragi sv. Josipe! Vodi nas i dalje onako kako to Ti znaš! A Ti dragi Bože, blagoslovi nas sve, uz novog duhovnika don Šimu, kao i don Danijela u Torinu i našeg novog župnika od 6.rujna, don Damira Stojića. Vodi nas na ovom životnom hodočasničkom proputovanju, uz mnoge napasti, kao i uz ovu novu bolest stoljeća, ovo dugotrajno zlo od epidemije koronavirusom. Zaštiti nas Gospodine i pomozi da spasimo svoje duše i da nam se nikada više ne zatvore vrata naših crkvi, Božjeg hrama, kako bi se mogli s Tobom svakodnevno susretati i sjediniti se s Tobom kroz sv. Euharistiju, te tako svi zajedno, uzajamnim molitvama zadobiti nove milosti i blagoslove. Dotakni sv. Josipe nove duše, koje će otvoriti svoja srca Gospodinu, kako bi sve ovo što činimo bilo na sve veću slavu Božju po Duhu Svetomu, koji neka nas vodi na čelu s našim sv. Josipom i duhovnikom don Šimom na putu do vječnosti! Sv. Josipe, moli za nas!

GALERIJA SLIKA