Dragi vjernici,
kao što znate do 21. prosinca na snazi su nove mjere radi sprječavanja širenja zaraze. Sukladno tome u crkvi istovremeno može biti samo 25 osoba. Budući da u našoj župi prosječno 5.000 vjernika pohađa sv. mise nedjeljom ova odredba nam predstavlja veliki problem i poteškoću – kako odrediti 25 osoba za 5 misa? Zato, teška srca u dogovoru sa subraćom iz zajednice donosimo sljedeće odluke:

MISE

Na sv. misama će osim svećenika sudjelovati ministranti, čitači, zbor i tehničar što gotovo ispunjava brojku od 25. Budući da ne mogu određivati tko ima pravo i prvenstvo biti u crkvi, ostali će moći sudjelovati na misama iz dvorišta gdje će biti ozvučenje, poštivajući međusobni razmak od 1.5m uz obavezno nošenje maske. Također, bit će otvorene dvorana Stepinac i oratorij u koji će moći ući po 25 osoba.

Sv. mise nedjeljom u crkvi Sv. Mati Slobode bit će u 9, 10:30, 12 i 19h, a u crkvi Duha Svetoga u 7h.

Sv. mise preko tjedna bit će u 6, 7 i 19h u crkvi Sv. Mati Slobode i u 6h u crkvi Duha Svetoga.

Nakon misa zornica neće biti uobičajenog druženja vjernika u oratoriju.

Oni koji iz zdravstvenih razloga ne mogu doći na sv. misu mogu je pratiti preko Nove Eve.

ISPOVIJED

Kroz došašće će redovito biti prilika za ispovijed radnim danom i subotom tijekom jutarnjih sv. misa te navečer od 18:30h, a nedjeljom za vrijeme svih sv. misa.

BOLESNIČKO POMAZANJE

Ako trebate bolesničko javite se u župni ured.

ŽUPNE KATEHEZE

Župni vjeronauk održava se redovno po rasporedu.

SLAVLJE SV. NIKOLE koje se trebalo održati 5. prosinca zbog ove situacije se otkazuje.

ŽUPNI URED

Radi po uobičajenom rasporedu.

Došašće je vrijeme iščekivanja. Ove godine ćemo kao župna zajednica zaista osjetiti što znači iščekivati i podnijeti žrtvu. Bez obzira na ovu nepovoljnu situaciju ponavljam riječi sv. Pavla: „Evo sad je vrijeme milosno, evo sad je vrijeme spasa.“ (2Kor 6,2). Želim svima vama obilje Božjeg blagoslova i sretno i blagoslovljeno došašće.

don Damir Stojić, župnik

P.S. Dobro se obucite!