Prvi vikend u rujnu, kao i svake godine do sad, bio je rezerviran za hodočašće u Ludbreg Predargocjenoj Krvi Kristovoj. Tako smo i ove godine krenuli, ali ove godine to nije bilo hodočašće kao i svake godine! Ove godine bilo je neizvjesno, do zadnjeg tjedna, iako smo imali u planu poći autobusom nas 50-ak hodočasnika. Bilo je rizično i teško zbog korone, (virusa koji želi spriječiti sva naša hodočašća), a uz to, to je bio zadnji vikend prije odlaska našeg dragog don Danijela iz naše župe i salezijanske zajednice u Zagrebu u Italiju. Muka na muci na nama i oko nas, ali srce ne može razumjeti razum i tako smo mi unatoč svim preprekama odlučili na Marijinu inicijativu ipak poći, ali u puno manjem sastavu i sa vlastitim automobilima jer nismo smjeli organizirati zajednički prijevoz autobusom.

Ipak primili smo velike milosti od Milosrdnog Isusa, kojemu smo radosna srca i odlučno, bez straha od zaraze krenuli, koji nas je čekao i cijeli dan se s nama intenzivno družio na sv. misi, pri dvosatnom klanjanju koje je bilo baš posebno i milosno i kao i na Putu križa.

Tako smo se svi vratili u Zagreb blagoslovljeni i radosnog srca jer nam je Gospodin uzvratio mnogim blagoslovima i milostima kroz čašćenje Predragocjene Krvi Kristove, uz predivan dan kao nikada ovih zadnjih 9 godina hodočašćenja, kaže naša Marija, kroz zajedništvo koje nam je darovao i naravno i zdravlje sačuvao, a posebno meni što je podario prvo predivno i milosno hodočašćenje u Ludbreg!

Neka je navijeke hvaljena i slavljena Predragocjena Krv Kristova kojom smo svi mi otkupljeni!

Ruža Barišić

GALERIJA SLIKA