Molitvena zajednica sv. Josipa župe Duha Svetoga hodočastila je po peti puta u Nacionalno svetište sv. Josipu 6. i 7. lipnja, zaštitniku naše domovine u zahvalu za 333 godine zaštite Hrvatske, kao i 13 godina njegove molitvene zajednice, te za zagovor kod Trojedinog Boga da nam umnoži vjeru, učvrsti nadu, usavrši ljubav, želeći tako i obilježiti 333. obljetnicu blagdana sv. Josipa zaštitnika koji je 9. i 10. lipnja.

Nas 64 hodočasnika, a od toga 30 molitelja i Josipovih štovatelja iz naše župe i 20 iz drugih zagrebačkih župa započelo je u crkvi Svete Mati Slobode u subotu 6. lipnja dvodnevni hod misnim slavljem duhovnika don Danijela i blagoslovom, kao i 1. postajom križnog puta u Marijinom svetištu Svete Mati Slobode.

Kroz 60-ak kilometara za Ljubav i Domovinu i u zahvalu sv. Josipu, zastajali smo na postajama križnog puta i meditirali o muci, Raspetoj Ljubavi, djelotvornoj ljubavi, oprostu, slušanju i poslušnosti pored crkava, kapelica ili križeva krajputaša, a 15. postaja je bila na odredištu u Nacionalnom Josipovom svetištu u Karlovcu.

Nakon 10. postaje, uz crkvu sv. Nikole biskupa u Jastrebarskom, dočekao nas je veliki i zasluženi odmor uz ukusno pripremljenu večeru g. Sandre iz Volavja, kao i noćenje u župnom pastoralnom centru. Vrhunac nam je bilo predivno iznenađenje, kada su nas svojim dolaskom obradovali i posebno osnažili i naši salezijanci: dragi nam župnik, duhovnik don Danijel, ali nažalost samo kratko vrijeme do kolovoza, sa subratom, dragim nam svećenikom, don Izidorom Lukić, koji nas već u srpnju isto zbog premještaja napušta. Bila nam je to posebna radosna potvrda njihove ljubavi spram nas, te priznanja naše dvodnevne žrtvene molitve i stopalima, a ne samo srcem i usnama. Bila je to velika Božja milost naočigled nam darovana  po zagovoru sv. Josipa.

Dvodnevni molitveni hod 64 hodočasnika, od toga troje desetogodišnje djece, te naše divne mnogobrojne mladosti, divnih mladića i djevojaka pa preko nas starijih i do najstarije 74-godišnje hodočasnice, bio je u potpunosti protkan molitvama mnogobrojnih krunica i litanija, duhovnim pjesmama Josipu i Mariji u čast, kao i Trojedinom Bogu čijeg smo blagdana i hodočastili.

Sve to bilo je s nakanama i zahvalama, kako osobnim, tako i sa zahvalom za sve duhovnike molitvene  zajednice, a posebnom zahvalom za dragog nam don Danijela, da ga sv. Josip prati svojim zagovorom na svakom koraku kuda ga, na našu žalost, ubrzo šalje Božja providnost. Zna se, naše srce je vapilo i molilo i za novog duhovnika molitvene zajednice, kao i sve svećenike, te nova duhovna i redovnička zvanja. Bile su tu nakane za našu domovinu Hrvatsku i naše mlade kako bi u domovini pronašli radno mjesto i zasnovali brak blagoslovljen sakramentom ženidbe i imali svoj dom ispunjen ljubavlju i djecom. Molili smo i za nakane onih  koji su se preporučili u naše molitve i za one koji nas prate svojim molitvama.

U nedjelju u popodnevnim satima s Josipovim pjesmama na usnama, ozarenih lica i neosjećajući umor nogu, radosnim dušama ispunjenih Božjom milošću, uz zvonjavu crkvenih zvona i uz obilato škropljenje i blagoslov mons. Antuna Sente ulazili smo u Josipovo nacionalno svetište, obilazeći njegov kip, mnogi i na koljenima i suzama zahvale i završnom 15. postajom križnog puta.

Nakon okrjepe i kratkog odmora u 17,45h predmolili smo krunicu sv. Josipu u čast, zagovor i zahvalu za 333 godine zaštite, a zatim zahvalili Bogu na misnom slavlju, koje je predvodio rektor svetišta mons.Antun Sente mlađi.

Sv. Josipe, 333 godine zaštitniče domovine Hrvatske, moli za nas!

GALERIJA SLIKA

Marija u ime molitvene zajednice sv. Josipa