Započeli smo s trodnevnicom uoči naše župne svetkovine Duhova i rođendana cijele Crkve! Svetu misu je u četvrtak, 28. svibnja predvodio svećenik iz Benina i kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta, vlč. Odilon Singbo, a glazbeno popratio mješoviti zbor naše župe.

„Isusova je želja da svi njegovi učenici budu jedno“, na početku je svoje propovijedi vlč. Singbo istaknuo Isusove riječi iz današnjega Ivanova evanđelja. Zajedništvo u ljubavi i istini Isusu je od velike važnosti. Naravno, to ne znači da neće biti rasprava, protivština, razmirica, ali zato imamo Duha Svetoga da nas nadahnjuje i vodi. Vlč. Singbo istaknuo je kako je najteže svjedočiti u svojim obiteljima jer naši ukućani znaju sve naše prednosti i nedostatke, dok ih vani možemo prikriti. „Postoje ljudi koji se u svojim župnim zajednicama prikazuju svetima, a doma su katastrofa“, naglasio je. Pozvani smo uvijek biti autentični, što znamo da nije lako, stoga je upravo ovo vrijeme priprave za silazak Duha Svetoga idealno da mu dopustimo da nas promijeni.

Vlč. Singbo potom je okupljenim vjernicima pojasnio da smo pozvani živjeti svaki dan kao da je posljednji. „Ne bismo trebali odgađati trenutke ispunjenja i radosti, čekajući da nam se sve u životu poklopi.” Uvijek će nam nešto nedostajati, nikada neće biti sve savršeno. Izazovi će dolaziti jedan za drugim, problemi neće nestajati. Ako se naučimo nositi s takvim životnim postavkama, vanjske okolnosti ne mogu nam puno nauditi. Prava radost je neprolazna, istinska, dubinska, mnogo jača od svih oluja koje nas napadaju. To je još jedna važna poruka koju ne možemo dubinski usvojiti ako ne zazovemo Duha Svetoga u svoj život.

Sretni smo što smo unatoč svim okolnostima dobili mogućnost pripremiti svoja srca za slavlje tako važne svetkovine. U petak će večernju svetu misu u 19 sati predvoditi o. Srećko Rimac, provincijal Hrvatske karmelske provincije, potom u 20 sati slijedi pokorničko bogoslužje, a bit će prilike i za svetu ispovijed. Sve vas još jednom pozivamo da se odazovete Jerihonskom bdijenju za našu župu i sve župljane te da sudjelujete u trodnevnici kako bi nas Duh Sveti u potpunosti preobrazio i ispunio naša srca.

GALERIJA SLIKA

Autor: Marino Pleić

Foto: Mihaela Kosanović