Prevelikom milošću Gospodina našega, i ove godine smo se, sada već tradicionalno, okupili na duhovnoj obnovi u Mukinjama. Duhovna obnova trajala je tri dana, od 17. do 19. siječnja 2020. pod vodstvom voditelja zajednice don Danijela Vidovića i koordinatora zajednice Krunoslava Vojnovića.

U radosti i spremnosti na molitvu, promišljanje i druženje, odazvao se veliki broj obitelji, članova obiteljske zajednice. Zajedništvo u duhu i međusobnom prijateljstvu započelo je u petak, zajedničkom večerom. Po večeri je uslijedilo klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom čija pobožnost se očitovala u prisustvu i najmanjih članova obiteljske zajednice koji su na svoj način – šetnjom, promatranjem i veselim osmijesima svjedočili tom trenutku. Ispunjeni i sretni nastavili smo se družiti. Subotnje jutro obilježila je jutarnja molitva časoslova, a nakon doručka smo nastavili s duhovnim programom koji je uključivao nagovor voditelja zajednice don Danijela, potom upoznavanje sa serijalom vlč. Davea Pivonke kroz odgledani segment o djelovanju Duha Svetoga u Euharistijskom slavlju. Nakon razmjene mišljenja i iskustava već je stiglo vrijeme zajedničkog ručka, a potom i odmor. Poslijepodnevni dio duhovne obnove uključivao je svjedočanstvo vlč. Izidora Lukića o životnom putu, pozivu i odgovoru na poziv. Zajednica satkana od pregršt vjernika otvorenih srca i bogatih iskustava uvijek pretpostavlja i prisutnost kvalitetnih rasprava, koje ni ovoga puta nisu izostale. Djeca su sudjelovala u većini osmišljenog i pripremljenog duhovnog sadržaja, a tijekom dijelova koji su uključivali razgovor i razmjenu mišljenja, povlačili bi se u svoj prostor uz brigu dva velikodušna animatora koji su im ovaj vikend odlučili pokloniti svoje vrijeme i talente. Nakon zajedničke večere uslijedilo je opuštanje, proslava rođendana, gledanje utakmice i za najmanje, igre na snijegu.

Nedjeljno jutro osvanulo je sa snježnim pokrivačem koji je mamio na zajedništvo na otvorenom, sve do zajedničke svete mise i ručka kojima smo okrunili ovaj vikend ispunjen zajedništvom u Kristu i s Kristom.

Autorica: Jelena Gligora Segedi