Dragi naš voljeni duhovniče, don Stjepane! Vjerujem da je Vaša duša već u Božjem zagrljaju, dok smo večeras, nažalost evo posljednji put uz Vaš odar. Želimo Vam zahvaliti za svu Vašu ljubav i požrtvovnost koju ste nam pružili i prenijeli, veliku ljubav prema štovanju sv. Josipa i predanja njemu u zaštitu u svakoj potrebi, a posebno prvi puta prije 13,5 godina. Bilo je to siječnja 2006. za zdravlje našeg unuka, koje se i obistinilo po volji Božjoj, a po zagovoru sv. Josipa i njegove prečiste zaručnice, Majke Božje Marije. Hvala Vam u ime svih molitelja Vaše molitvene zajednice, župljana, svih onih kojima ste svjedočili moć zagovora sv. Josipa te i onih mnogobrojnih koji su i zadobili milosti po njegovom zagovoru!

Hvala sv. Josipu za sve, a posebno Vama koji ste nam uz Njega bili uzor svetosti i njegovih krjeposti, kojeg ste u svim životnim situacijama po Josipu, Isusa nadasve žarko voljeli i proslavljali, slušali i ljubili.

Koji ste Isusa po Josipu i po svojih 47 godina zavjetovanja Bogu i svojoj duhovnosti i pomaganju, vjerno i marljivo radili.

Koji Vas je u Vašem 38-godišnjem svećeničkom pozivu i poslu pomagao.

Kojemu ste se, iz zahvalnosti Vaše ljubavi i štovanja prema Isusu, Mariji i njemu zaštitniku sretne smrti, svakodnevno molili i koji je bio uz Vas kada ste umirali 12. listopada 2019. godine i predavali svoju pripremljenu dušu Bogu.

Znamo da je sve u Božjem planu i po njegovoj volji, kao i to, da se od Vas i zadnji put pozdravljamo i ispraćamo iz Svete Mati Slobode večeras 15. listopada na blagdan sv. Terezije Avilske, Josipove najveće štovateljice, koja je i Vama bila uzor, za koju ste nam „1000 puta“ govorili, svjedočeći da je po zagovoru sv. Josipa 19 samostana osnovala, nekoliko ih i nazvala po sv. Josipu. Po Božjoj providnosti ispratit ćemo Vaše tijelo, u Vaš zadnji ovozemaljski dom na Miroševcu, zna se, zaista znakovito, Josipove molitvene srijede, 16. listopada, dana kada je i sv. Josip umro.

Dragi naš veliki, sveti duhovniče, svećeniče, don Stjepane Pasariću, koji ste sa 73 godine, uskoro 74 godine starosti,  okončali svoj život kao i don Bosco, kojeg ste jako voljeli svjedočeći da je umro sa 73 godine starosti kao i Vi od iscrpljenosti, dočekali ste svoj Vječni mir. Vjerujem da je to nagrada za Vaš rad na Božjoj njivi, gledanje lica Božjega za kojim ste i težili. Neka Vam bude pokoj vječni i neka Vas obasjava vječna svjetlost. Počivajte u miru Božjem uz veliko hvala i pozdrav:

Hvaljen Isus, Marija i Josip navijeke bili, a Vama pozdrav i do susreta u vječnosti! Vaša Molitvena zajednica sv. Josipa, župe Duha Svetoga i Marija koja će vas nositi u srcu cijeloga života, svjedočiti, zahvaljivati i po Vama proslavljati ime Isusa, Marije i sv. Josipa, moćnog zaštitnika i zagovornika na nebu! Amen.

Vaša Molitvena zajednica sv. Josipa

GALERIJA SLIKA

AUDIO DON DAMIR STOJIĆ