Dragi naš don Stjepan rođen je 22. veljače 1946. u Pušći, Zagorska sela kao osmo dijete svojih roditelja. 1972. ulazi u novicijat. 24. svibnja 1982. zaređen je za svećenika na Knežiji od pokojnog nadbiskupa Franje Kuharića. U našoj župi Duha Svetoga započinje svećeničku službu, kao kapelan. O njegovih 38 godina svećeništva i duhovno snažnih i bogatih, lijepih i tužnih, ali hrabro i dostojanstveno podnesenih za svoj vjernički puk, za vrijeme Domovinskog rata, poslušajte u audio snimci provincijala don Tihomira Šutala.

Kao što se zna, svoje predanje i štovanje sv. Josipa svjedočeći je prenio i na nas, svoje molitelje molitvene zajednice sv. Josipa još u siječnju 2006. u velikoj potrebi za ozdravljenjem našeg unuka, tada dvogodišnjeg dječaka, od prijeteće teške bolesti. Zdravlje djeteta sačuvano je Božjom ljubavlju i providnošću po velikom zagovoru Majke Božje i njezinog zaručnika, a našeg zagovornika sv. Josipa! Pobožnost sv. Josipu u zahvalu trajala je u župnoj crkvi Duha Svetoga do 31. ožujka 2006. kao i devetnica Josipu Radniku uz don Stjepana. U jesen je dobio premještaj u Slavoniju u Obrijež, gdje smo ga radosno posjetili kao molitvena zajednica koja je osnovana 25. travnja 2007. uz duhovnika don Franju Marušića, a po blagoslovu tadašnjeg mladog župnika don Stjepana Matijevića. Od tada pa do 2018. morali smo se žalosni rastajati od tri duhovnika: don Franje, don Ivana i don Ante. Sa sjetom i čežnjom, silnim, molitvama srcem i dušom, molili smo zagovor sv. Josipa i Gospe Međugorske, ponovo za novog duhovnika.

Uslišani po Božjoj ljubavi i providnosti, konačno nam je don Stjepan vraćen u radostan zagrljaj njegove voljene djece, molitelja zajednice sv. Josipa, u župu Duha Svetoga, gdje je i započeo svoj svećenički poziv. 5. rujna 2018. po Božjoj volji i odluci ravnatelja don Damira i župnika don Danijela, don Stjepan nam je postao duhovnik. Bili su to predivni, nezaboravni, radosni trenutci duhovnog nastavka rasta molitvene zajednice, ali nažalost samo 13 mjeseci. Božji planovi nama su smrtnicima nedokučivi, ali pravedni!

Ovaj nam je rastanak s don Stjepanom zaista pretužan i bolan, ali radostan, znajući da nije i konačan, te sa saznanjem da je među nama živio, vodio nas po zagovoru Majke Božje i sv. Josipa do Isusa, i jačao upravo on, radostan, svet svećenik, primjer svjedočenja radosnog življenja vjere za vječno i nepropadljivo koje nas čeka u vječnosti.                                                                                                                                                                        

Zbogom u vječnosti dragi don Stjepane, možete slobodno sa sv. Pavlom reći: „…Dobar sam boj bio, trku završio, vjeru sačuvao. Stoga, pripravljen mi je vijenac pravednosti!…“                                                                                           

Zauvijek Vaša molitvena zajednica sv. Josipa, župe Duha Svetoga!

GALERIJA SLIKA

AUDIO DON TIHOMIR ŠUTALO

AUDIO DON IVAN NEDIĆ

AUDIO BISKUP ANTUN ŠKVORČEVIĆ