Salezijanski misionar don Tom Uzhunnalil u nedjelju je svjedočio o nevjerojatnom iskustvu Božje ljubavi koje je proizašlo iz 557 dana zatočeništva u rukama isilovaca i konačnog oslobođenja. Indijski svećenik propovijedao je na svetoj misi u 19 sati, potom je pred brojnim okupljenim župljanima i mladima govorio o toj svojoj čudesnoj priči.

Na početku svoje propovijedi don Tom se zahvalio salezijancima na predivnom prijemu u Hrvatskoj i BiH, te na dobivenoj prilici za svjedočenje Krista koji se proslavio u njegovu životu. Imao sam priliku prije nekoliko dana upoznati don Toma, čitati njegove prijašnje intervjue… U njima uvijek širi posebnu poruku koju je naglasio i kod nas na Jarunu.

 – Želim vam reći da je Bog živ, da djeluje u našim životima. Molitva je moćno oružje, zbog vaših molitava ja se danas ovdje nalazim. Također, htio bih vam posvjedočiti da je oprost najbolji lijek. Opraštajte jedni drugima. I zadnje, želim da imate na umu da svaka osoba ima posebnu misiju, posebno poslanje na ovome svijetu. Možete ga otkriti jedino u tišini svoga srca, u razgovoru s Bogom.

Zanimljivo je da upravo današnje nedjeljno evanđelje naglašava važnost molitve i vjere u Božju ljubav i milosrđe, što je i istaknuo don Tom ‘Nato reče Gospodin: »Čujte što govori nepravedni sudac! Neće li onda Bog obraniti svoje izabrane koji dan i noć vape k njemu sve ako i odgađa stvar njihovu? Kažem vam, ustat će žurno na njihovu obranu. Ali kad Sin Čovječji dođe, hoće li naći vjere na zemlji?«’ (Lk 18, 6-8)

Don Tom je prije mise imao priliku i otići iza našeg oltara do kenotafa gdje su uklesana imena poginulih branitelja u Domovinskom ratu.

- Život nije potpun ako nema darivanja sebe, žrtvovanja sebe za druge. Odličan primjer su upravo i imena tisuća i tisuća vaših branitelja. Molimo za njih da ih Bog primi u Vječno Kraljevstvo. Molite se i za one koji su ih ubili. Oprostite im iz srca. Nije to jednostavno. Isus želi da oprostimo. Rekao je molite i oprostite svojim neprijateljima – zaključio je don Tom.

Nakon svete mise, u 20 sati uslijedilo je njegovo svjedočanstvo koje možete pogledati u produkciji Nove Eve.

Autor: Marino Pleić

Foto: Nova Eva

GALERIJA SLIKA

VIDEO