Naši mali školarci u velikom su se broju okupili na svetoj misi u nedjelju, 29. rujna u 10:30 sati povodom blagoslova djece i njihovih školskih torbi koji se svake godine održava na početku školske godine. Naš župnik don Danijel Vidović predvodio je svetu misu, a dječji zbor Don Boscova radost glazbom uljepšao ovaj predivan događaj.

Don Danijel je u svojoj propovijedi naglasio da sveta misa nije neki mađioničarski trik, nego da kruh stvarno postaje Tijelo Kristovo, da nam Isus dolazi po svetoj misi u naše živote. Na misu dolazimo prihvatiti Isusa u svoju svakodnevicu, u svoje poslove, u odnose s ljudima kojima smo okruženi. Današnje evanđelje donosi nam priču o bogatašu i Lazaru. Bogatašu koji je bio zaokupiran samim sobom, svojim željama i idejama, a nije vidio Lazara pored sebe koji trpi u mukama. Ponekad i mi tražimo Isusa na raznoraznim mjestima, a ne vidimo ga među ranjivim i bespomoćnim ljudima. Ne prepoznamo ga među svojim ukućanima, prijateljima, susjedima, kolegama na poslu. Okrećemo pogled, ne želimo se baviti njima, govorimo si da to nije naša odgovornost. Pozvani smo konkretno pomagati ljudima, ali i svojim primjerom pokazati Isusa drugima. Tako su školarci pozvani zagrijati svoje stolice i redovito učiti, naglasio je don Danijel.

Na kraju svete mise don Danijel je blagoslovio djecu, njihove torbe i sve prisutne vjernike te im poželio uspješnu novu školsku godinu.

Autor: Marino Pleić

Foto: Krunoslav Lonjak

GALERIJA SLIKA