31. kolovoza, „Svete subote proštenja Krvi Kristove“ pošla je i naša molitvena zajednica sv. Josipa s duhovnikom don Stjepanom na 9. hodočašće u Ludbreg, te se tako pridružili čašćenju Predragocjene Krvi Kristove mnogobrojnim hrvatskim hodočasnicima, slovenskim i mađarskim.

Hvala ti dragi Isuse na ovom predivnom danu u kojem smo hodočašćem u Ludbreg častili Tvoju Predragocjenu Krv!

Posebna čast nam je bila što je po prvi put naša zastava s likom sv. Josipa krasila procesiju s Relikvijom Krvi Kristove u svećeničkim rukama ispod baldahina, uz mnogobrojne svećenike te varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka i pomoćnog zagrebačkog biskupa mons .Miju Gorskog, predvoditelja misnog slavlja. Procesija  je pošla iz crkve Presvetog Trojstva do Zavjetne kapele Hrvatskog sabora, gdje je započelo svečano misno slavlje uz mnogobrojne hodočasnike na otvorenom dijelu svetišta.

Tog predivnog ljetnog dana u hladovini stabala i uz lahor vjetrića kojeg nam je Bog poslao pozorno smo prisustvovali misnom slavlju, slušajući nadahnutu homiliju mons. Mije Gorskoga te slaveći Gospodina, zahvaljujući mu pjesmom i molitvama predanja za sve potrebite donesene u našim srcima.

U 15 sati smo prisustvovali Križnom putu za obitelj polazeći na put za Isusom zajedno s radostima, ali i teškoćama naših obitelji, moleći Ga za sve članove obitelji. Nakon hodočasničkog blagoslova s Presvetim, ispunjeni velikom duhovnom snagom, krenuli smo prema Zagrebu u predivnom raspoloženju s pjesmom i molitvom krunice Gospi od Suza čiji se blagdan posebno svečano slavi upravo danas, 31. kolovoza u Pleternici. Posebno smo bili radosni da je i naš duhovnik don Stjepan Pasarić po prvi puta s nama nazočio tom misnom slavlju. Na povratku nas je uz pjesmu uveseljavao i veselim anegdotama iz njegovog bogatog duhovnog života. Vratili smo se puni Božje milosti, presretni, sa željom da se ovaj dan ne zaboravi i ponovi.

Hvala don Stjepanu na duhovnoj potpori, našoj dragoj Mariji na besprijekornoj organizaciji i trudu da sve dobro prođe. Hvala svim dragim našim hodočasnicima na lijepom  molitvenom ozračju i društvu, gdje smo svi bili kao jedna velika obitelj povezani ljubavlju prema Isusu i njegovoj Predragocjenoj Krvi koju je prolio za naše spasenje i otkupljenje.

Dragi naši molitelji, prijatelji, župljani, dragi naši svećenici i bogoslovi, svi vi koji niste mogli poći sa nama, bili ste u našim molitvama i preporukama za vaše potrebel kao i za sve bolesne i potrebite našeg Molitvenog vijenca.

Neka Krv našeg Spasitelja teče našim životima i daje nam utjehu i blagoslov!

Hvaljen Isus, Marija i sv. Josip naš moćni zaštitnik.                                                                                   

Neka je navijeke slavljena i blagoslovljena Krv Kristova!

Autorica: Antonija Koludrović

GALERIJA SLIKA