Kao i svake godine, u našoj župi održan je Ljetni oratorij u trajanju od dva tjedna. Program je započinjao molitvom, nakon koje bi uslijedile razne zabavne igre te raznolike radionice na kojima su djeca mogla naučiti glumiti i pjevati, dok su pored čari umjetnosti učili izvoditi raznolike kemijske eksperimente i pokretati robotske aute.

Kada bi djeca nakon aktivnog programa ogladnila, s ručkom su ih spremno čekale vrijedne mame koje su po cijeli dan kuhale kako bi se djeca, animatori i volonteri okrijepili.

Prvog tjedna Ljetnog oratorija išli smo na izlet u Mukinje pored Plitvica, gdje smo se susreli s djecom i animatorima iz oratorija diljem države. Djeca su naučila plesati i pjevati himne oratorija s Knežije, Rijeke i Podsuseda, a zbog udaljenosti se nažalost nismo susreli s oratorijima iz Splita i Žepča, ali bili su u našim mislima. Na Plitvicama su djeca imala zajedničku misu i turnire u sportovima i što je najvažnije, sklopila su nova prijateljstva.

Organizirali smo i sportski dan na kojem su djeca iskusila razne sportove poput odbojke na pijesku, rugbyja, softballa, ultimate freesbeja, hokeja na travi i nogometa. Drugog tjedna Ljetnog oratorija temperature su bile dosta visoke pa nam je trebalo malo osvježenja, a nema boljeg od odlaska na Tuheljske toplice gdje su i djeca i animatori cijeli dan uživali u bazenima i igrali razne igre.

Tema ovogodišnjeg Ljetnog oratorija bila je Sve(t) ili ništa, a mi smo se trudili upravo to živjeti kroz ova dva tjedna. Posjetili su nas i profesionalni sportaši koji su podijelili svoja iskustva s nama, te časna sestra misionarka koja nam je posvijestila koliko trebamo biti zahvalni na svemu što imamo jer netko nema ni toliko.

Ljetni oratorij zaključili smo svetom misom u 19 sati nakon koje je uslijedila završna vesela večer na kojoj su roditelji imali priliku vidjeti što su sve njihova djeca napravila kroz protekla dva tjedna. Na završnoj smo večeri proglasili i pobjednike Ljetnog oratorija te smo druženje završili uz kolače koje su spremili vrijedni roditelji. Vidimo se i sljedeće godine!

Autorica: Antea Brkić

Foto: Jelena Franić i Dora Jutriša

PRVI TJEDAN

DRUGI TJEDAN

VIDEO NOVINARSKE RADIONICE

VIDEO LJETNOG ORATORIJA