Oratoriji u Hrvatskoj i u svijetu poznati su po okupljanju brojne djece i mladih koji u salezijanskom okružju pronalaze mjesto za igru, učenje i molitvu, kao i za sklapanje novih prijateljstava. Najbolja definicija salezijanskog oratorija je dom koji prihvaća, župa koja evangelizira, škola koja priprema za život i dvorište za prijateljski susret i život u radosti.

Navedene karakteristike itekako se očituju na kampu za djecu pod nazivom ‘Ljetni oratorij’ koji je svojevrsni vrhunac naše pastoralne godine. Organizacija ovog projekta ne bi bila moguća bez brojnih mladih koji će svoje vrijeme besplatno darovati u pripremi i provedbi samog programa, uz vodstvo našeg ravnatelja Oratorija Dominik Savio don Marija Bobića. Ove godine očekujemo oko 300 djece koja će kroz dva tjedna (23.6.-5.7.) sudjelovati u brojnim sportskim, edukativnim i duhovnim radionicama, kao i u raznim igrama, skečevima i kvizovima, te kroz izlete učiti o posebnostima našega Zagreba.

Također, provedba Ljetnog oratorija ne bi bila moguća bez pomoći župljana i svih ljudi dobre volje koji nam svojim novčanim prilozima omogućuju da svoje ideje pretvorimo u djelo, stoga vas i ove godine molimo da nam pomognete u okvirima svojih mogućnosti te da naše oratorijske aktivnosti i sve koji će sudjelovati u njima uključite u svoje molitve.

PRAVILA UPISA:

Samo i isključivo roditelji mogu upisati svoju djecu.

Upisati se mogu djeca koja će sudjelovati na cijelom programu (dva tjedna).

Potrebno je imati osobni dokument koji potvrđuje stanovanje na području župe.

Nakon što se popuni 300 mjesta, sastavlja se lista čekanja od 25 osoba.

Prijave su od od 27. do 29. svibnja, od 20.00 do 21.30:

 

Ponedjeljak, 27. svibnja – djeca koja su sudjelovala u subotnjem oratoriju, članovi kluba Dominik Savio, Don Boscova radost, Marijanska grupa, ministranti, Obiteljska zajednica

Utorak, 28. svibnja  – župljani Župe Duha Svetoga – Jarun (potreban osobni dokument roditelja)

Srijeda, 29 svibnja – za sve ostale do popunjenja broja sudionika.

Broj djece je ograničen na 300. Sudjelovati mogu djeca koja su završila treći razred osnovne škole. Ove godine program započinje u 9.30 i traje do 17 sati.

POPIS RADIONICA:

Dramska umjetnost

Kazalište sjena

Novinarska grupa

Izrada društvenih igara

Škola pjevanja

Škola gitare

Šivanje lutkica

Pirografija

Sam svoj majstor

Robotika

Znanost i ja

Vježbe prve pomoći

Ultimate frisbee

Judo

Hokej na travi

Šahovska grupa