Kakvo je tvoje srce nakon ovog Uskrsa? Jesi li dopustio Božjem milosrđu da kroz ovu korizmu pomakne kamen sa groba tvoga srca i pokaže ti svoju slavu? Jesi li susreo Isusov krvavi pogled dok su kaplje krvi s njegovog svetog tijela prale tvoje grešne ruke, tišinom izgovarajući riječi ljubavi? Je li te ispunila radost lica Njegova? Ovo su odlična pitanja koja nam je postavio don Josip Krpić na Uskrsni ponedjeljak kojima nas poziva na iskrenost pred samima sobom i Bogom. 

U današnjem evanđelju Isus šalje žene da svima objave radosnu vijest. Njihova su srca bila spremna, zato su one mogle povjerovati. Isus i nas šalje. Svatko tko je upoznao Krista pozvan je svjedočiti. Isus nas šalje da, nakon uskrsa koji se dogodio u našim srcima, na sav glas naviještamo njegovu slavu!  Pozvani smo svjedočiti radosnu vijest koja je zaživjela u našim životima. Ta radosna vijest treba probuditi nadu u izgubljenim srcima, govoreći da smrt nije kraj, da ona nema zadnju riječ, da postoji izlaz iz svake tame i da pasti pod križem ne znači izgubiti bitku. To podrazumijeva prihvaćanje križa i pripremu srca. Ne bježi od križa, ne boj ga se! Križ je dar koji vodi uskrsu. Trebamo biti raspeti s Kristom kako bismo s Njim i uskrsli.

Korizma je vrijeme priprave u kojem se oslobađamo nepotrebnih stvari koje nas usporavaju u hodu i odvajaju od Krista. Poslije korizme naša srca ne smiju ostati ista. Naši bi grijesi trebali biti pribijeni na križ, a srca suuskrsla s Kristom. Iščekujući Bijelu nedjelju, nedjelju Božanskog milosrđa, zamolimo Gopodina da učini srca naša po srcu svome.

Autorica: Sara Vaing