U ponedjeljak, 11. ožujka u 17:30, prije molitvene pobožnosti 2. dana devetnice sv. Josipu, naš župnik don Danijel Vidović je održao najavljenu duhovnu korizmenu obnovu za molitelje štovatelje sv. Josipa. kao i za sve zainteresirane župljane.    

Nadovezavši se na evanđelje dana, podsjetio nas je na važnost oprosta svima koji su nas na bilo koji način povrijedili, te kako time sebi omogućujemo da možemo imati mir duše, da možemo drugima darivati Krista i tako dati primjer svojoj djeci i unucima. Istaknuo je važnost da imamo oko za drugoga i spremnost bližnjemu pomoći nositi križ. Naglasio je važnost zajedničke molitve u obitelji, a posebno važnost očinske molitve i ljubavi, za koju nam je najbolji primjer naš veliki zagovornik i uzor na nebu – sv. Josip. Treba nastaviti moliti i pronositi sv. Josipa uz pomoć Duha Svetoga i izvan naše molitvene zajednice, moleći da Hrvatski sabor i Vlada dožive sv. Josipa kao zaštitnika i čuvara lijepe naše domovine Hrvatske, jer nas on vodi i čuva. U svom nadahnutom duhovnom nagovoru spomenuo je kako je sv. Josip suzaštitnik i salezijanaca, te je i sam sv. Ivan Bosco često svoje dječake poticao da se stave sv. Josipu pod zaštitu. Duhovna obnova je završila klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom.

Dragom Isusu smo rekli svoje boli i muku, a iznad svega zahvalu za sve zagovore i izmoljene milosti za svih 12 godina postojanja Molitvene zajednice, za sve duhovnike koji su nas tih godina duhovno jačali, vodili, a posebno za preminule, neka ih obasjava milosno Lice Gospodinovo i da nas, sa sv. Josipom zagovaraju kod Svevišnjega, i kako je don Danijel rekao – kod Isusa je najjači i najmoćniji!

moliteljica Evica Martinović

GALERIJA SLIKA