Povodom velike svetkovine Sv. Josipa i ove godine je naša Molitvena zajednica pošla na svoje 9. hodočašće sv. Josipu u Karlovac. Hodočašću su se pridružili i vjernici susjednih župa, štovatelji sv. Josipa. Krenuli smo ispred Svetišta Svete Mati Slobode, sretni jer nas je prije samog polaska župnik don Danijel pozdravio i napunjeni Duhom Svetim  nakon molitve blagoslova našeg  duhovnika don Stjepana Pasarića – velikog Josipovog štovatelja, kao i naše drage voditeljice g. Marije. Putem do Karlovca, pjevalo se i molilo u čast našeg velikogzaštitnika. 

Pri dolasku u Svetište, slili smo se u rijeku vjernika i hodočasnika, kao što mons. Antun Sente rado ističe da je to peta karlovačka rijeka, što u svima nama budi veliki osjećaj vjere i pripadnosti tom Svetištu.

Nakon uvodnog pozdrava i blagoslova našeg domaćina mons. Sentea, u 11 sati je počelo veliko misno slavlje koje je predvodio mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački uz koncelebraciju mnogih svećenika koji su došli sa svojim hodočasnicima. U svojoj homiliji je ukazao na veliku pravednost, skromnost i veličinu Josipovu, koji je ispunivši Božju volju postao ne samo zaštitnik Marije i Isusa nego i naših obitelji što je nas prisutne dodatno ohrabrilo i dalo nam nadu u Njegovu milost i važnosti obitelji danas. Na kraju se zahvalio svim prisutnim vjernicima te pošao u zavjetni obilazak oko kipa sv. Josipa. Pridružili su mu se i svi svećenici kao i svi hodočasnici, a poneki i klečeći i sa suzama zahvalnicama, ali i molbama u svojim srcima za svoje mile i bližnje u potrebi. 

Okrijepljenog duha, okrijepili smo i tijela uz fine delicije i slastice nas hodočasnika, pozivajući i druge vjernike da nam se pridruže našem piknik-stolu uz Svetište. Radosna srca i duha nakon piknik-druženja, okrijepljeni i ispunjeni Božjom milošću po zagovoru sv. Josipa, krenuli smo za Zagreb.

Putem smo poslušali radosna svjedočanstva proživljene svetkovine našeg duhovnika don Stjepana Pasarića i predivna svjedočanstva dviju hodočasnica, štovateljica sv. Josipa g. Katice Karaga iz Dubrave-Trnovčice i moliteljice MZ Antonije Koludrović o uslišanjima i pomoćima u njihovim vjerničkim životima koje im je podario sv. Josip.

Slavlje se nastavilo i u Zagrebu u 17:45 u našoj crkviu uz slavljenje sv. Josipa pjesmama, molitvama zahvale kao i obnove posvete sv. Josipu za 12 godina postojanja Molitvene zajednice.                       

Najsvečaniji i završni dio svetkovine bila je sveta misa koju je predslavio naš mladi svećenik don Mario Bobić. Održao je predivnu propovijed, koju smo s velikim žarom upili i ponijeli u našim srcima. Prisutne je pozvao nakon misnog slavlja u ime molitelja Molitvene zajednice na pripremljeno slatko druženje i prigodni program uz Dan očeva.

Završetak tog prekrasnog dana Josipove svetkovine, protkanog snagom vjere, Božje ljubavi i međusobnog druženja, nastavljeno je u prostorijama oratorija u Jedru uz prepun stol pripremljenih kolača vrijednih ruku moliteljica i članica Molitvene zajednice, potom je uslijedio je program pripremljen u čast očeva. Bilo je prekrasno gledati razdraganu dječicu uz svoje očeve kako se radosno međusobno natječu i vesele uz proglašenje najbržeg i najspretnijeg oca i djeteta kao sudionika natjecanja.

Osnaženi milostima dobivenih današnjim danom, svi smo uz zahvalu nebeskom Ocu i poočimu našeg Spasitelja zaželjeli da nam se ovaj dan ponavlja u našim dušama svakodnevno, pronalazeći  tako utjehu u ovoj korizmi i na našem životnom križnom putu prepletenom ljubavlju prema Bogu i svim ljudima, po zagovoru našeg zaštitnika i zagovornika svetog Josipa!

Hvala ti sveti Josipe i moli za nas!

GALERIJA SLIKA

moliteljica Antonija Koludrović