Pitali ste se je li vaš tata kao Superman? Može li skakati uvis kao Blanka Vlašić ili dizati 100kg u teretani na benchu? Ima li laserske oči i može li napraviti mušku i žensku špagu u isto vrijeme? Ako niste, onda ste zasigurno propustili natjecanje tata i njihovih ponosnih mladunaca “Moj tata je bolji od tvog tate” koji se odvio u Oratoriju Dominik Savio 19. ožujka povodom blagdana sv. Josipa.

Oko dvadesetak očeva i njihove djece odmjerili su snage kroz razne igrice koje su pokazivale njihovu vještinu i zajednički duh sve kako bi osvojili titulu “najboljeg tate” i podignuli pehar pun bombona. Natjecanje se odigravalo na 10 različitih štandova s igrama koje su vodili naši dragi animatori. Od igara poput bacanja loptica vata na djetetovo lice premazanom kremom, obaranja ruku tata dok ih protivnička djeca štipaju pa sve do raznih štafeta, kvizova i “tronožnog” nogometa naši očevi i djeca iznimno su se zabavili i pokazali svoju još veću povezanost kroz radost i igru. Nakon igre, dok su suci zbrajali osvojene bodove i provjeravali da netko nije varao i uzeo tuđe dijete za suigrača, djeca su se udružila i zaigrala protiv svojih tata poznatu salezijansku igru – marame. Očevi su pokazali kako su i oni jednom bili djeca i da su tvrd orah te unatoč dobrome “koeficijentu” na pobjedu djece, rezultat je bio izjednačen.

Nakon toga došlo je do proglašenja pobjednika. Svi su se sudionici iznimno trudili i skupili dosta bodova zbog čega smo imali čak tri drugoplasirane ekipe. Iako su djeca kroz ove igre i druženje shvatili kako imaju super tate, jedan tata i njegova kći ipak su bili najbolji tu večer. Čestitamo svima na hrabroj borbi i pozivamo svu osnovnoškolsku djecu da nam se priključe na redovitom subotnjem oratoriju koji se održava od 15:30 do 18:00 sati.

Autor: Emanuel Knjaz

Foto: Andrea Vrljić i Ivan Martić

GALERIJA SLIKA