Već tradicionalna duhovna obnova i rekreativni vikend Obiteljske zajednice održana je i ove godine od 1. do 3. veljače u Pastoralnom centru Marije Majke Crkve u Mukinjama, na Plitvicama. Sedamnaest obitelji naše zajednice, odnosno ukupno 74 člana, proživjeli su tri nevjerojatna dana na susretu koji je pripremio voditelj naše zajednice i župnik don Danijel Vidović. Prvoga dana okupili smo se na euharistijskom slavlju nakon čega smo imali klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom. Na poseban nas je način ovaj trenutak ujedinio u želji da nas Gospodin dotakne i ohrabri na našem obiteljskom putu. Već prvoga dana naša djeca su s radošću prihvatila animatore koje je predvodio animator Petar Peko. Zapravo ni djeca ni mi nismo slutili koliko nas poticaja čeka do nedjelje.

Drugi dan započeli smo sv. misom i proslavom blagdana Svijećnice, prisjećajući se, u poticaju našega župnika, dana kada je svatko od nas primio svjetlo života. Nakon euharistijskog slavlja jutro smo proveli u prirodi, slaveći Gospodina po čudima koja nas okružuju u prekrasnom krajoliku. Bila je to prilika da se još bliže upoznamo dok smo koračali uskim plitvičkim stazama zajedno s našom djecom. Nakon odmora i okrjepe uputili smo se prema Crkvi hrvatskih mučenika na Udbini. Iako zbog vremenskih neprilika nismo mogli uživati u razgledavanju bio je to poseban duhovni trenutak u kojem smo pred Raspetim molili za svu prolivenu krv i žrtvu naših mučenika. Mnogima od nas bio je to prvi susret s ovom prekrasnom crkvom, a djeca su bila iznenađena što su konačno uživo mogli vidjeti ono o čemu su učili i slušali od svojih roditelja. Posjet Udbini završili smo molitvom krunice u kripti. U povratku smo prebirali u srcu gledajući Krbavsko polje. Žrtve smo počeli gledati na drugi način. Dan smo završili u radosti zajedništva. Zapravo nismo vjerovali koliko su salezijanska braća i animatori dosjetljivi jer su osmislili program u kojem smo se nasmijali do suza i vidjeli bračne parove i djecu u posve drukčijem ozračju. Nakon intenzivnog dana nastavili smo druženje dugo u noć.

Zadnji dan susreta uvijek je poseban. Nije to samo radi toga što znamo da se bliži kraj već zato što vidimo iskrenu radost na licima svih nas. Nakon molitve časoslova i doručka uslijedio je kratki predah te nagovor don Danijela u kojemu nas je opet potaknuo na zauzetije služenje i predanost našoj zajednici, ali s vrlo konkretnim zadatkom u kojem se očekuje da svatko od nas prepozna blagoslove koje smo primili kroz zajednicu i promisli o tome kako se još više može darivati. Susret smo završili već tradicionalnom misom koju svake godine slavimo sa župljanima. I ovaj put su svi župljani jedva stali u crkvu pa smo doslovno morali „srušiti“ jedan zid

Pamtit ćemo ovaj susret po potpunoj predanosti animatora i našeg župnika u služenju zajednici. Vidjeli smo zahvalnost u očima naše djece koja su upoznala jednu posve drugu stranu naše zajednice. Naši godišnji susreti na Plitvicama zapravo su idealan spoj duhovnog i rekreativnog sadržaja kojI nam uvijek kao plod donesu radost, jer smo svi okupljeni u Njegovo ime. Svaki naš novi zajednički događaj i druženje upravo to pokazuje: sve možemo u Njegovom imenu! A zajedništvo koje stvaramo neprocjenjivi je dar koji smo primili po nesebičnoj žrtvi naše braće salezijanaca.

GALERIJA SLIKA