San je ostvaren!!  Imamo zastavu naše molitvene zajednice, a koja ima i svoju istinitu priču i povijest nastanka.

 

Lik Isusa u naručju sv. Josipa na zastavi je preslika slike pred kojom se, već sada pomalo davne 2006. godine, počela moliti i predavati u Božju volju obitelj u potrebi u svom domu. Bila je to žarka molitva za ozdravljenje unuka, ispred darovane slike produhovljenog svećenika don Stjepana Pasarića, već tada velikog štovatelja sv. Josipa. Pridružili su se i sami župljani, spontano i samoinicijativno iz osjećajnosti i želje za pomoći bližnjemu u potrebi. Uključivali su se prije mise u pobožnost krunice i predanju u zagovor sv. Josipu pred njegovom slikom ispred oltara, a srcem i dušom predajući sve Isusu pred njegovim svetohraništem. Najuzvišeniji čin molitve predanja bilo je predanje samom Bogu po Isusu u Euharistiji.  

 

Nakon izmoljenog toliko željenog i sačuvanog zdravlja djeteta zaredale su se devetnice sv. Josipu u zahvalu, od kuda je ponovno Božjim naumom potekla i ideja tadašnjeg župnika don Stjepana Matijevića za osnivanjem molitvene zajednice. Od tada, već punih 11,5 godina zajednica redovito moli za potrebe obitelji, župe, domovine, zahvaljujući za mnogobrojna uslišanja, te tako se i proširujući u brojnosti prisutnih štovatelja sv. Josipa pri pobožnosti i svetoj misi.

Radost je tim veća, što nam je za duhovnika, opet Božjim naumom, predodređen sam začetnik predanja sv. Josipu, don Stjepan Pasarić. No, radosti i želji srdaca za zahvalom  Bogu po sv. Josipu nema kraja. Želimo svi zajedno poći i zahvaliti se Isusu, Mariji i Josipu u njegovom Svetištu u Karlovcu, ali i sa velikom, u srcu neostvarenom željom, a pod tako željenim prepoznatljivim znakom slavljenja Gospodina, zastavom molitvene zajednice. Ta želja predana je našem dragom i Bogom danom župniku don Danijelu Vidoviću, koji nam je odmah dao svoje velikodušno odobrenje i poticaj, da nam se taj san može i ostvariti za 10 dana!! Božje nadahnuće se vrlo brzo obistinilo i po brzom i kratkom dogovoru, s tada dostupnim moliteljicama preko mobitela, jednoglasno je odlučeno da na zastavu ide slika sv. Josipa s malenim Isusom u naručju pred kojom se i počelo moliti.

 

Neposredno pred odlazak na hodočašće u Karlovac, imali smo predivnu Josipovu zastavu u ruci, ali isto tako i prije godinu dana željeni, a po Božjem naumu i pomoći i ostvareni još jedan san!!                                                                                                                                                                                               

2009. godine napravljena je laički izrađena pjesmarica s pjesmama na 50 stranica, za proslavu Isusa, Marije i Josipa, za naša dosadašnja mnogobrojna hodočašća kada smo svojim razdraganim srcima prelivenim u pjesmu željeli dotaknuti i proslavljati Boga i sv. Obitelj.

 

Vođeni žarkom željom za kvalitetnijom pjesmaricom, Bog se proslavio svojom providnošću i pomoći i sada, dan prije polaska na hodočašće. U rukama su nam uz zastavu bile i nove „Pjesmarice molitvene zajednice“, za svakog hodočasnika, sa 120 stranica ispisanih lijepim duhovnim i liturgijskim pjesmama, a popraćenih i slikama s ponekih hodočašća.

 

Dostojno je i pravedno da se tako i zastava, kao i Pjesmarice molitvene zajednice sv. Josipa blagoslove upravo u Nacionalnom svetištu sv. Josipa. Dragi nam mons. Antun Sente, ml., rektor i čuvar svetišta, kako riječima blagoslova nad pjesmaricama i nama koji će ih koristiti, tako i svetom vodom, natopio i zastavu naše molitvene zajednice.

 

Nekoliko dana nakon izrade i blagoslova zastave s likom sv. Josipa i Isusom u naručju, dogodila se još jedna „slučajnost“ koja je potvrdila, da je izbor slike za zastavu bio odličan odabir, jer je upravo tadašnji mladi župnik, koji je potaknuo osnivanje molitvene zajednice, don Stjepan Matijević, na svojoj mladoj misi 29.6.1991. imao identičan lik Isusa i Josipa na mladomisničkim sličicama, od kojih je jedna upravo prije šest dana meni darovana od naše moliteljice! Moja radost i ushićenje bili su neopisivi; prepuna zahvala Bogu jer nas nadahnjuje i vodi, nama neshvatljivim, ali predivnim i milosnim putevima.

 

Našoj radosti o Božjoj ruci koja nas vodi 12,5 godina nema kraja, stoga ju želimo podijeliti i sa svima vama koji čitate i pratite ove stranice.         

 

Bog ne napušta one koji se uzdaju u Njega, koji ga iskrena srca traže i ljube, te svakodnevno zahvaljuju za Njegovu prisutnost, ljubav i darivanje bez ikakve naše zasluge.

Za kraj i jedna pjesma iz naše nove pjesmarice:

„Zastava nas sveta vodi, pobjednika Krista

Mučenička krv se na njoj kao sunce blista.

Znademo, znademo, za kim stupamo!

Vođa je nama svevišnji Bog,

Vođa je nama svevišnji Bog!

Hrvat će uvijek ostati uz Krista Kralja svog,

Hrvat će uvijek ostati uz Krista Kralja svog!

 

          (pisano o svetkovini Krista Kralja, godine Gospodnje 2018.)

GALERIJA SLIKA