Božić je najljepše dočekati uz molitvu i pjesmu, stoga Vam predstavljamo dva adventska humanitarna koncerta koja će se održati u našoj župi:

DAVIDIAS I GOSTI

Dragi narode dobre volje!

Pozivamo vas sve da radosna i otvorena srca dođete zajedno s nama slaviti ime Gospodnje na tradicionalnom božićnom koncertu zbora mladih Davidias i gostiju koji će se održati u nedjelju, 16.12. u 20 sati u crkvi Svete Mati Slobode na Jarunu.

Povedite prijatelje, braću, sestre, rodbinu, susjede i druge da se pjesmom pripremimo za nadolazeći blagdan.

U skladu s nedjeljom Caritasa, na koncertu ćete moći dati dobrovoljni prilog za potrebe našeg župnog Caritasa.

Vidimo se!

“Dođite sad mladenci, djevojke,
dare svoje nosite, fijolice, ružice….”

MARIJA POMOĆNICA

Mladi pjevači Župe Marije Pomoćnice na Knežiji za Vas organiziraju humanitarni koncert pučkih adventskih pjesama! Koncert će se održati 14. prosinca u 19:45 h, nakon večernje svete mise u župnoj crkvi.

Zbor će uz pratnju orgulja izvesti niz pučkih adventskih pjesama u klasičnim harmonizacijama. To su pjesme koje hrvatski narod pjeva više od 500 godina. One su same po sebi blago. Utvrđuju nas i u nacionalnom i u katoličkom identitetu. Malo naroda ima toliko bogatu adventsku baštinu. Nažalost, rijetki su među nama mladima imali prilike doživjeti puninu adventskih pjesama. Iako svi znamo velik dio tih pjesama, možemo ih doživjeti potpuno tek kad one izviru iz srca, a zajedništvo ih nosi k dragome Bogu. 

Koncert je humanitarnog karaktera – sav prikupljeni prihod ide za potrebe školovanja mladih duhovnih zvanja.

Dođite i svojim prisustvom doprinesite očuvanju katoličkog adventa. Dočekajmo ovaj Božić u molitvi i pjesmi, izvan blještavila ovoga svijeta!