Iako je, kalendarski gledano, ljeto još uvijek u tijeku, mnogima je ono već palo u zaborav “zahvaljujući” školskim, fakultetskim i radnim obavezama koje su uslijedile u ove tople rujanske dane. Unatoč tomu, u Oratoriju Dominik Savio zabavi i veselju nije kraj.

Naime, 14. i 15. rujna održan je Dominik Savio Cup, u kojem su se prijavljeni sedmaši i osmaši natjecali u odbojci i nogometu. Za dobru atmosferu bili su zaduženi animatori čiji su zadaci bili suđenje, komentiranje, priprema obroka, puštanje dobre glazbe i onaj najbolji – druženje s okupljenim mladima. Roštilj i palačinke okrijepili su umorne sportaše koje ni umor ni sunce nisu spriječili u borbi za pehare i medalje koji su iščekivali najbolje ekipe, prijavljene iz cijelog Zagreba.

Natjecanje u nogometu igralo se po principu Lige prvaka – prijavljene ekipe izvlačenjem su dobile momčad za koju igraju. Od 16 odličnih ekipa, najbolje su se pokazale ekipa Barcelona koja je osvojila 3. mjesto, momčad Young Boys koja se izborila za 2. mjesto, a pobjednička momčad bio je PSG, iz čije momčadi dolazi i najbolji strijelac Jakov Škarec. Osim toga, dodijeljena je i nagrada za fair play na kojoj treba čestitati ekipi Crvene zvezde.

Što se odbojke tiče, prvo mjesto zasluženo su osvojile odbojkašice OK Dinamo, srebrnim medaljama nagrađena je ekipa Sestre slatke, a brončane su bile natjecateljice ekipe OK Bosco.

U “govoru za laku noć”, koji je uslijedio nakon proglašenja pobjednika, novi voditelj oratorija don Mario Bobić dotaknuo se sveca po kojemu je turnir nazvan te potaknuo okupljene da njeguju odnos sa svecima, pa tako i sa sv. Dominikom Saviom, koji su naši nebeski pomoćnici.

Veselo navijanje i podrška, sportsko ponašanje, osmijesi, baklje na proglašenju pobjednika, samo su neki od detalja koji su ostali urezani u sjećanje natjecatelja i gledatelja Dominik Savio Cupa, a koliko je dobro bilo i što ćete sve propustiti ako se ne prijavite na idući turnir ili aktivnost u organizaciji Oratorija Dominik Savio, pogledajte na slikama u prilogu.

Autorica: Paula Zujić

Foto: Roko Špoljar i Nikola Madunović

GALERIJA SLIKA