Još jedan Ljetni oratorij priveden je kraju, ali lijepe uspomene koje su iza svih sudionika prekrasan su početak ljetnog odmora i praznika. U dva tjedna salezijanci, animatori i volonteri nudili su dugo pripremljeni sadržaj ispunjen formativnim radionicama, kreativnim i sportskim dijelom, igrama, molitvom i salezijanskom radošću. Kao što se moglo primijetiti na šarenim majicama sudionika Ljetnog oratorija, geslo ovogodišnjeg oratorija bio je #nisisam, koji je imao za cilj prenijeti poruku koja je i pisala na majicama, a glasi: lijepo je što postojiš!

Jedan od omiljenih dijelova dana svakako je bio skeč kojeg su pripremali i u kojem su glumili vrijedni animatori, a kroz koji su prikazivane brojne teme povezane s formativnim radionicama na kojima su se spomenute teme prolazile u manjim grupama. Riječ je o temama kao što su oratorij i njegova svrha, ljepota, različitost i vrijednost svakog čovjeka, zajedništvo, služenje i požrtvovnost, Crkva i sl. Na tim radionicama koje su prilagođene njihovom uzrastu, nastoji se poticati djecu na promišljanje te doprinijeti njihovom moralnom, intelektualnom i duhovnom razvoju.

Na radionicama se marljivo radilo, uvježbavalo i usvajalo znanje koje je bilo prikazano na završnoj priredbi. Glazbena radionica izvela je glazbeno nadmetanje dva zbora, dramska radionica prikazala je kratki film koji su snimili, pod naslovom Pepeljuga, plesna radionica je otplesala svoju točku, znanstvena radionica se također predstavila pomoću kratkog filmskog prikaza u kojem su se na šaljiv način dotaknuli brojnih važnih pitanja kao što su npr. ekološki problemi i sl. Osim toga, na završnoj večeri održano je i natjecanje u tortama i kolačima za koje su vrijedne mame dobile slatke nagrade te smo se uz prigodne riječi i poklone oprostili od naših dragih salezijanaca, don Ivana Terze, voditelja Oratorija Dominik Savio i asistenta Vinka Rogala, koje ćemo imati u našim molitvama kako bi i na ostalim mjestima gdje su pozvani i poslani služiti bili vjerni i sveti Don Boscovi sinovi.

Tom je priredbom završena oratorijska dvotjedna pustolovina, a nakon ljetnog odmora nastavljaju se oratorijske aktivnosti koje organiziraju salezijanci i salezijanska mladež za dobro djece i mladih.

Autorica: Paula Zujić

Foto: Dora Jutriša

GALERIJA SLIKA

VIDEO