5. srpnja 2018. umro je u 72. godini života, 52. godini redovništva i 45. godini svećeništva naš duhovni voditelj MZ don Ivan Matijević koji nas je pratio četiri godine.

Njegovo radišno i neumorno srce kucalo je usprkos bolesti s kojom se borio i nosio zadnjih godina, do zadnjeg daha. I zadnje je večeri ispovijedao duše u ispovjedaonici, prije negoli mu je sutradan njegovo srce prestalo kucati u ranim jutarnjim satima.

Umro je upravo kao što je bio, svećenik-ispovjednik u crkvi Duha Svetoga i župnoj crkvi Svete Mati Slobode, te kao misionar u Hrvatskoj katoličkoj misiji Novo Mesto u Sloveniji.  Svoj zemaljski život je završio i otišao u zagrljaj našem nebeskom Ocu.                                

„Hvala Vam don Ivane za sve godine služenja i ljubavi koje ste utkali kroz svoj svećenički poziv. Hvala za svaku Božju Riječ i blagoslov koje ste nam uputili i tako duhovno snažili i po Mariji Pomoćnici i sv. Josipu nas vodili do nebeskog Oca. Hvala za svaki osmijeh, šalu kojom ste nas uveseljavali na našim hodočašćima. Molimo Gospodina da Vas nagradi životom vječnim i u raj neka vas povede Marija Pomoćnica koju ste dušom i srcem ovdje na zemlji ljubili i štovali, kao i sv. Josip naš, kao i vašeg reda salezijanaca zaštitnik i zaštitnik sretne smrti, kojeg smo upravo uoči vaše smrti na Večernjoj molitvenoj srijedi sv. Josipu molili svi molitelji u jedan glas: „Sveti Josipe, djevičanski oče Isusa Krista i pravi zaručniče Blažene Djevice Marije, moli za nas i za one koji će noćas umrijeti“, i ne znajući da smo ga molili i za vas.

Uvjereni smo da gledate lice Božje po tim zagovorima, zajedno s našim prvim duhovnikom don Franjom. Uživali vječni mir i pokoj vječni kod Gospodina. Amen

GALERIJA SLIKA