Kada bacimo pogled unazad godinu dana, sa smiješkom i mladenačkim oduševljenjem primjećujemo kako je Bog popločio naš put svojim vodstvom i blagoslovom. Samo nekoliko spontanih susreta, u kojima smo na ovaj ili onaj način podijelile najdublje želje našeg srca, inspirirale su začetak misijske skupine kod sestara Kćeri Marije Pomoćnice u Zagrebu.

Prvi susret, kao i svaki koji je uslijedio, bio je obojan uzbuđenjem. Nakon upoznavanja sa samim pojmom misionarstva i prvim misionarkama iz reda Kćeri Marije Pomoćnice, shvatile smo kako današnje misionarstvo ne zahtijeva odlazak u daleke i nepoznate krajeve, već širenje Radosne vijesti svojom prisutnošću u našoj obitelji, susjedstvu, krugu prijatelja i školi. Tada smo našoj zajednici nadjenule ime „Misije – već jesmo“, a posjet Djevice Marije svojoj rođakinji Elizabeti postavile smo kao primjer misionarstva kojeg smo željele slijediti.

Kroz različite kateheze, inspirativne susrete s gostima iz različitih dijelova svijeta, razvijanje zajedništva kroz molitvu i iskustvo volontiranja te osobno promišljanje, došlo je vrijeme odluke o nastavku misionarskog djelovanja. Tri članice naše zajednice razlučile su kako će nastaviti misionarsko djelovanje u svojoj okolini, a druge tri da bi, nakon što ovog ljeta obrane svoje diplomske radnje iz psihologije ili medicine, bile u mogućnosti otići u misijski volontarijat u stranu zemlju. Nakon nekoliko mjeseci čekanja, doznale smo i informacije o mjestu i djelatnosti zajednice koja ih je u mogućnosti primiti.

Svoje će poslanje ostvariti u radu s djecom i mladima indijanskog podrijetla u Meksiku, u mjestu Matagallinas kod sestara Kćeri Marije Pomoćnice u periodu od kolovoza do prosinca 2018. Tamošnja zajednica vodi internat za djevojke „Laura Vicuña“, pripomaže radu mjesne salezijanske škole te provodi niz aktivnosti za djecu, mlade i obitelji. Bez njihovog djelovanja, mnogim djevojkama školovanje bi bilo onemogućeno.

Ako ste u mogućnosti, molimo Vas da pripomognete rad tamošnje odgojno-pastoralne zajednice, kojoj je svaka financijska podrška dobrodošla. Također, i još više, molimo Vas za duhovnu podršku u ostvarivanju ove misijske inicijative.

Račun na koji možete uplatiti jest: HR 36 2360000 1101623096 (račun zajednice Kćeri Marije Pomoćnice; opis plaćanja: Misije Meksiko).

Hvala Vam na Vašoj podršci!
Misionarke u domovini: Jelena, Tea i Barbara

Volonterke misionarke u Meksiku: Ivana, Lucija, Iva
Voditeljica: s. Damjana Tramt

GALERIJA SLIKA