U subotu 2. lipnja, osnaženi misnim slavljem u crkvi Svete Mati Slobode koje su predslavili don Ivan Terze i don Slavko Barišić, uz molitve zagovora i blagoslova nad našim hodočašćem, kao i izmoljenom 1.postajom križnog puta i posebnim blagoslovom don Danijela Vidovoća, nas 35 hodočasnika, krenulo je na put od 60km za Ljubav i Domovinu.                                                           

Zastajali smo na 14. postaja Križnog puta koje smo molili u Crkvama, pored Kapelica i križeva krajputaša, meditirajući o Isusovoj muci, raspetoj Ljubavi, ali i vjeri, poslušnosti i poniznosti sv. Josipa kroz njegov život sa Isusom i Marijom. Hodajući smo molili usnama i stopalima, a poneki i žuljevima, sve prinoseći za žrtvu i dar Bogu za sve  uslišane molitve, ali i potrebite koje smo nosili u našim srcima, a posebice za ozdravljenje župnika i dragog nam duhovnika do Antu, koji svoj križni put prolazi u bolima i borbi za život u bolničkom krevetu.                                            

Stigavši u 19h  u pastoralni centar u Jastrebarskom gdje smo i prespavali, nastavili smo svoj hod u nedjelju u 7h nakon 10. postaje u crkvi sv. Nikole.                                                                                        

Radosna srca, ozarenih lica, neosjećajući  umor niti nogu, niti umor od vručine nedjeljnog sunca   užarene ceste i staza po kojima smo smjelo kročili, presretni, ispunjeni već Božjom milošću i s Josipovim pjesmama na usnama, stigli smo pred njegovo svetište u 14,30h  gdje nas je dopratila lijepa  melodija zvonjave crkvenih zvona i uvijek razdragan mons. Sente, koji nam je obilato dijelio Božji blagoslov škropeći nas svetom vodom.                                                                                           

Nakon obilaska oko kipa sv. Josipa, nošeni pjesmom, molitvom, suznih očiju, ostali smo u molitvi, a poneki i klečeći, obilazeći kip i vapijući za prihvaćanjem Božje volje naših donešenih nakana!!

U 18,30h je mons.Sente predslavio misno slavlje koje smo prikazali sv. Josipu u zahvalu za 331g. zaštite domovine Hrvatske, ali i s našim osobnim zahvalama i nakanama donesenim u srcu, kao i žarkom nakanom za ozdravljenje i vršenje Božje volje nad našim voljenim župnikom – duhovnikom don Antom.                                             

Neplanski, zaista, nakon dva dana hoda i toliko izmoljenih molitava, otpjevanih pjesama i izmoljenih svih krunica, sasvim spontano, nakon mise nastavili smo pobožnost krunice sv. Josipu predmoljenu pred njegovim kipom, a sve vođeni žarkim, snažnim poticajima i vapajima srca i  duše  a molitvom i predanjem sv. Josipu u poseban zagovor našeg dragog duhovnika don Antu, ali i prihvaćajući sve što dođe po volji Božoj. Više od riječi, neka vam to prikažu slike u galeriji.

Sveti Josipe, 331 g. zaštitniče drage nam domovine Hrvatske, moli za nas!

GALERIJA SLIKA