Posljednju večer trodnevnice predslavio je don Mladen Delić, povjerenik za odgoj i obrazovanje naših svećeničkih kandidata u Podsusedu. Na samom početku don Mladen je iskazao radost što su ga naše časne sestre pozvale da predslavi svetu misu u čast sv. Marije Dominike Mazzarello. Uz sv. Ivana Bosca jako je vezan i za sv. Mariju Dominiku Mazzarello, istaknuo je don Mladen na samom početku misnog slavlja.

Gospodin nam govori „ištite i dati će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se“, ali isto tako postavlja se i pitanje što je ono što ja ištem, što je ono što ja tražim, istaknuo je don Mladen na početku homilije. Kakva je naša vjera, jesmo li od onih koji već prije nego krenu moliti znaju da se to neće dogoditi ili je uistinu naše pouzdanje u Gospodina veliko, zapitao je sve prisutne. Potom se osvrnuo na pouzdanje i vjeru u Boga sv. Marije Dominike Mazzarello, istaknuvši kako ona nikada nije posumnjala u Božju pomoć. Ona je primjer kako treba sve svoje čežnje predati Bogu i zahvaljivati mu na svakom trenutku koji nam dariva. Sv. Marija Dominika Mazzarello je vjeru u Boga iskazivala kroz bezuvjetno pomaganje drugima, kroz radost u svim situacijama, kroz molitvu zahvaljivanja, ali i hrabrost u lošijim danima. Izvor naše sreće jedino može biti u Bogu, ostalo je sve prolazno, istaknuo je don Mladen. Potom je pozvao sve prisutne da svaki dan zahvaljuju Bogu, da mole Gospodina da umnoži njihovu vjeru.

Na kraju homilije don Mladen je preporučio da se posebno djevojke utječu pod zagovor sv. Marije Dominike Mazzarello, te da u njoj traže uzor. Čestitao je našim sestrama blagdan suutemeljiteljice njihova reda te zazvao Božji blagoslov na sve sestre, ali i na sve prisutne vjernike.

Autorica: Ivana Markić