U mjesecu posvećenom Blaženoj Djevici Mariji slavimo i svetkovinu sv. Mariju Dominiku Mazzarello, suutemeljiteljice ženskog ogranka salezijanaca Družbe sestara Kćeri Marije Pomoćnice. U prvi dan trodnevnice uveo nas je svečanim misnim slavljem u 19h don Danijel Vidović, a svetu misu je glazbeno animirao zbor mladih Davidias. Na prvi dan trodnevnice obilježili smo svetkovinu Uzašašća Gospodinova.

Glavna misao vodilja upućena za razmatranje je iz Evanđelja po Marku „Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju.“ Pozvani smo izaći među ljude i biti radosni svjedoci uskrslog Krista koji nam je dao put požrtvovne ljubavi za spasenje. U svakodnevnom životu susrećemo ljude i situacije koje Bog stavlja pred nas kako bi se proslavio u našim životima. Potrebno je samo dopustiti da Gospodin dotakne naše srce kako bi ljudi u nama mogli prepoznati Izvor nade i spasenja. Sveta Marija Mazzarello primjer je predanja i služenja Bogu. Već od mladosti pokazala je karakternost i ustrajnost u sakramentalnom životu, kušnje bolesti strpljivo podnosila te u svojoj 17.godini okuplja djevojke i osniva Društvo Kćeri Marije Pomoćnice.

U njezinu životu su se očitovale Isusove riječi: “Zaista, zaista, kažem vam, ako pšenično zrno pavši na zemlju ne umre, ostaje samo, ako li umre, donosi obilat rod. Tko ljubi svoj život, izgubit će ga. (Iv 12,24) Umirati sebi i svojem komforu kako bi služili bližnjemu i prepoznali potrebu drugoga danas je više nego potrebno. Svi smo pozvani biti radosni svjedoci vjere i nade, a neka nas u tome prati zagovor sv. Marije Dominike Mazzarello.

Autor: Ivana Kušić

Foto: Ivan Martić

 

GALERIJA SLIKA