U petak 4. svibnja instruktori Školske grupe “Družbica Bezgrešne Marije” okupili su se na formativnom susretu. Tema samog susreta bila je salezijanska duhovnost koju nam je na poseban način približio don Ivan Šibalić u svome kratkom, ali poučnom i zanimljivom nagovoru.

Ukazao nam je samo na jedan maleni djelić duhovnosti koju živi jedan salezijanac, a to je molitva. Potaknuo nas je na razmišljanje, usporedivši kontemplativnu duhovnost koju žive kartuzijanci, te akcijsku duhovnost kakvu žive i navještaju salezijanci. Naizgled različite stvari, ali jedno je isto – Isus Krist koji je Put, Istina i Život. Molitva je izraz duhovnosti, a Bog nas upravo poziva na otvoreni razgovor s njime, bilo kroz naučene molitve, čitanje Sv. Pisma, klanjanje u Presvetom oltarskom sakramentu, ali i kroz svakodnevni rad koji je također molitva. U srce nam je stavio i posebnu zanimljivost iz procesa kanonizacie našega sveca Don Bosca koji je radeći molio. Osnivajući oratorije, obrte, provodeći vrijeme s mladima, približavajući Isusa onima koji ga ne poznaju i odbacuju. Na kraju je sve prethodno rečeno zaključio pozivom svakoga od nas na molitvu i rad, te da sve to činimo iz ljubavi prema bližnjemu.

Nakon nagovora uslijedila je prezentacija članice Užeg vijeća naše volonterske grupe – Vedrane Cvijin pod nazivom “Kako biti uspješan instruktor?”. Uz nekoliko korisnih savjeta poučila nas je kako potaknuti djecu na radne navike, te kako im biti istovremeno prijatelj i instruktor. Shvatili smo da je za to bitno izići iz svoje zone komfora, voljeti što vole mladi, biti prisutni duhom te odgajati svoje srce, kako bismo mogli odgojiti druge.

Poslije Vedranine prezentacije uslijedilo je kratko druženje instruktora, te međusobno upoznavanje s instruktorima iz drugih dana kroz priču i igru.

Autorica: Petra Ćurković

Foto: Maja Kajinić

GALERIJA SLIKA