Obiteljska zajednica (OZ) naše župe hodočastila je u Međugorje od subote (28.4.) do ponedjeljka (30.04.2018.) u pratnji don Josipa Krpića.

Prva postaja na putu do Međugorja bila je dolazak na Blidinje i potom posjet grobu Dive Grabovčeve te crkvi i samostanu sv. Ilije u Masnoj Luci gdje je slavljena i sveta misa. Uz nadahnute molitve svih (pa i onih najmanjih) OZ-ovaca, predvečerje prvog dana obilježio je dolazak u Međugorje. Večernjim klanjanjem na otvorenom pred Presvetim zaokružen je prvi dan hodočašća. Nedjeljna sveta misa slavljena je u međugorskoj crkvi sv. Jakova kojoj je koncelebrirao i don Josip, a predivan Dan Gospodnji iskorišten je i za posjet tzv. „hercegovačkim Plitvicama“ – slapovima Kravice. Popodne drugoga dana svoj duhovni vrhunac svakako je obilježio odlazak na Podbrdo i Križevac koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Put kući također je obilovao interesantnim destinacijama pa je tako posjećen samostan sv. Ante na Humcu i crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu. Zadnja postaja bio je posjet samostanu Šćit u Rami uz interesantno predavanje domaćina franjevca Miše Džolana. Prolazeći kroz mnoga mjesta Bosne i Hercegovine (Posušje, Grude i Ljubuški) i njene predivne prirodne ljepote OZ-ovce je snažno dojmio povijesni kontekst našeg vrijednog i vjernog hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini koji je samo jedan od nezaobilaznih svjedoka naše bogate hrvatske povijesti.

Tako se ukupno 14 obitelji (25 odraslih i 31 dijete) na čelu s don Josipom u kasne noćne sate uz molitvu krunice, koja je uz molitve za brzi oporavak našeg duhovnika don Ante Vasilja, bila „light motiv“ čitavog hodočašća, vratilo sretno kući blagoslovljeno još jednim divnim, prije svega duhovnim, a onda i povijesnim te kulturnim doživljajima.

Autorica: Vlatka Dujmović

GALERIJA SLIKA