17. ožujka 2018.g. osmog dana devetnice don Josip Krpić je održao duhovnu obnovu za prisutne molitelje i župljane. Duhovnu obnovu započeo je opisom sv. Josipa iz Svetog pisma kroz njegovih sedam žalosti i radosti, a nastavio je pojašnjavanjem što to znači biti danas kršćanin i kako i mi, kao i sv. Josip moramo biti kršćani na djelu u svom vremenu.

Čini nam se da je sv. Josipu bilo lakše nego nama danas, ali pogledajmo i razmotrimo Njegov život malo dublje kroz njegovih sedam žalosti i radosti. Danas mnogi očevi ne prihvaćaju vlastitu djecu, a sv. Josip je prihvatio trudnu Mariju, iako mu nije bilo lako, znao je da mora prihvatiti i vršiti volju Božju. Tražiti smještaj za trudnu ženu koja treba roditi, putovati po noći u tuđu zemlju, živjeti i raditi u Egiptu, potom se vratiti u svoju domovinu iako opasnost nije prošla. Herodov sin, Arhelaj bio je još okrutniji vladar od svog oca, ali sv. Josip sve te izazove prihvaća, bori se i živi jer znao je da ga ruka Božja prati i čuva i da je to put koji mu je Gospodin namjenio. Sv. Josip bi svima nama, koji se zovemo kršćanima, trebao biti uzor i mi bi se trebali boriti s našim izazovima s kojima se svaki dan susrećemo (abortus, eutanazija, Istanbulska konvencija… samo su neki od izazova dnašnjeg vremena i svijeta).

Koliko je današnji čovjek koji se smatra vjernikom daleko od Boga, a tek današnji svijet? Korizma je idealno vrijeme za razmišljanje o našoj vjeri, o našem odnosu s Bogom i o današnjem svijetu u kojemu živimo i izazovima, problemima i poremećajima koje nam taj svijet nosi. Ugledajmo se na svetog Josipa i dijelima pokažimo svijetu da smo kršćani koji istinski žive svoju vjeru, a ne nazivaju se samo kršćanima bez pokrića.

Ruža Barišić, moliteljica MZ

GALERIJA SLIKA