U razdoblju od 9. do 11. veljače u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu održane su duhovne vježbe za Salezijance suradnike mjesnog središta Jarun iz Zagreba.

Skupinu od 18 članova predvodili su duhovnik don Ante Vasilj te mjesni koordinator Davorin Novosel. Pored bogatog dvodnevnog duhovnog programa koji je predvodio don Ante Vasilj, a koji se održavao u kapelici i multimedijalnoj dvorani Centra, skupina iz Zagreba imala je prigodu uživati u čarima Sarajeva i obići gradske znamenitosti. S obzirom na to da su i članovi Salezijanske zajednice uključeni u projekt izgradnje Salezijanske osnovne škole u Zagrebu, bila je ovo odlična prigoda razmijeniti iskustva s djelatnicima Centra za mlade, kada je u pitanju izgradnja zgrade u Sarajevu koja okuplja tisuće mladih. Prezentaciju izgradnje Centra za mlade, svoje iskustvo, kao i prostorije kompletnog objekta gostima iz Zagreba predstavila je Ivana Klačar koja je Salezijanskim suradnicima poželjela mnogo vjere, ustrajnosti i žara u daljnjem radu. Važno je istaknuti da mostovi prijateljstva između ove dvije organizacije traju više od desetljeća s tendencijom da će se postojeća suradnja još više razvijati kada se izgradi Salezijanska osnovna škola.

Veliko hvala don Anti Vasilju, Karmeli Tomašević i svim suradnicima Salezijanskog mjesnog središta Jarun upućuju ravnatelj vlč. Šimo Maršić i djelatnici Centra te im žele obilje Božje providnosti, ustrajnosti u njihovoj plemenitoj misiji, vjere i snage na putu izgradnje škole, kao i u svom poslanju.

Ivana Klačar