U sezoni kestenijada salezijanskih župa napokon je došao red i na crkvu Sveta Mati Slobode, odnosno na Oratorij Dominik Savio da preuzme ulogu organizatora. Skoro pa punoljetna 17. Jarunska kestenijada za mlade započela je 5. studenog u 20 sati.

Nakon uvodnog pozdrava i riječi dobrodošlice don Damira Stojića, ravnatelja salezijanske zajednice, pozornicu je preuzeo glazbeni sastav „Kesten bend i prijatelji“ koji su za posjetitelje pripremili iznimno bogati repertoar domaće glazbe. Uz pečene kestene, glavnu deliciju ove proslave, gosti su imali priliku zasladiti se fritulama i bombonima uz kuhano vino, toplu čokoladu i sokove koje su za tu večer marljivo pripremali i posluživali naši Jedraši, uz neizmjernu pomoć štovateljica Marije Pomoćnice koje su satima kuhale i pripremale hranu i piće kako od povećeg broja posjetitelja nitko ne bi ostao praznog želuca ili suhog grla. Volonteri suvenirnice „Sidro“ izložili su neke od najpoznatijih naslova kršćanske literature, kao i novu modnu kolekciju u obliku majica s grbom našeg oratorija.

Malo tko planira provesti nedjeljnu večer (neposredno pred radni tjedan) na proslavi s glazbom uživo, disko svjetlima i gužvom rasplesanih ljudi, a još manje to zamišlja u prostorima neke crkve. Upravo tako je izgledala ova kestenijada; mnoštvo mladih okupilo se ove nedjelje, mahom su uzimali kestene i ostale slastice i pića, tako stvarajući poveće redove, te su zauzeli plesni podij do zadnjeg kvadratnog metra ne dopuštajući da pjesma i ples završe.

Vidna je bila radost na licima svake prisutne osobe i mogla se osjetiti izrazito pozitivna atmosfera, baš kao da su se svi povodili za riječima svetog Ivana Bosca: „Igrajte se, skačite, vičite, samo nemojte griješiti!“

Autor: Mario Stipčić

Foto: Ivana Markić, Andrea Vrljić i Lucija Drašinac

GALERIJA SLIKA