Školska grupa „Družbica Bezgrešne Marije“ imala je svoj prvi formativni susret ove školske i akademske godine u petak, 20. listopada. Volonteri Družbice okupili su se na sv. misi u 19h, nakon koje je uslijedilo euharistijsko klanjanje te formativni susret s našim ravnateljem Oratorija Dominik Savio don Ivanom Terzom.

Don Ivan nas je ponovno podsjetio na našu predivnu ulogu koju vršimo u životima djece koja dolaze na instrukcije, s ponosom istaknuvši da ono što Družbica jest pokazuje i u djelu. Kako to obično biva na početku nove godine koja je pred nama, pred instruktorima je bio zadatak odabrati novo vodstvo Užeg vijeća Družbice. Duboko smo zahvalni sada već bivšoj voditeljici Školske grupe i Užeg vijeća Ivi Matković, a sve najbolje želimo našem novom voditelju Martinu Sudareviću, kao i njegovoj zamjenici Vedrani Cvijin. Također su održani izvanredni izbori Užeg vijeća zbog odlaska Damjana Klemenčića i Marina Pleića. Njihove uloge preuzeli su Vinka Soljačić i Tomislav Baškarad.

Instruktori su svoje povjerenje dali predivnim mladim ljudima i ne sumnjamo da će svojim trudom i zalaganjem ispuniti riječi našega ravnatelja kojima je započeo naše ponovno druženje: „Da instruktori budu sretni.“ Iako ponekad iznervirani i umorni, ali uvijek s osmijehom na licu jer nas naš uzor i zaštitnik Don Bosco uči: „Danas se sotona najviše boji radosnih ljudi“.

Autorica: Petra Ćurković

Foto: Lucija Drašinac

GALERIJA SLIKA