Profesor dr.sc. Ivan Bodrožić održao je 17.10. predavanje Kupiti ili otkupiti dijete: odgoj u svijetu konzumerizma u organizaciji Obiteljske zajednice.

U nadahnutom izlaganju profesor Bodrožić rekao je kako društvo danas želi oblikovati obitelji, a da bi upravo obitelj trebala oblikovati društvo. Posebno je naglasio kako se u kršćanskoj obitelji nalaze vrijednosti koje nije moguće kupiti: žrtva, ljubav, povjerenje, predanost… Osvrnuo se i na nove trendove u kojima se od obitelji očekuje da postane „tehnička uslužnost“ odnosno da se zanemari božanski život i istina koje se nalaze u središtu naših obitelji. U raspravi s članovima Obiteljske zajednice i župljanima istaknuto je kako se od katolika očekuje da čuvaju ambijent svoje obitelji kako bi bile slobodne i čiste od zaraze grijeha, nepotkupljene od duha konzumerizma.

Polazeći od teze kako se prava ljubav očituje u sebedarju, prof. Bodrožić naglasio je kako roditelji djecu u obitelji svakoga dana trebaju otkupljivati svojim primjerom, vjerničkim životom, vjerom i žrtvom.