I ove se godine Molitvena zajednica pripremala za tu proslavu kroz Veliku devetnicu – 9 molitvenih srijeda od 15.1., kao i malu devetnicu od 10.3. do 18.3.2014. Bile su to molitve prošnje i zagovora tom milom i tihom svecu po uzoru na njegove krjeposti za svoje osobne nakane donesene u košaricu pred oltar i prikazane pod Molitvom vijernika; za bližnje u potrebi kako bolesnih članova zajednice tako i onih koji su nam se preporučali u molitve, za naše svećenike salezijance i Kćeri Marije Pomoćnice, za  nova svećenička i redovnička zvanja, za cijelu Crkvu i dragu nam domovinu Hrvatsku.

Nakon molitava sv. Josipu za život po uzoru na njegove krjeposti, slijedila je krunica sv.Josipa, litanije i molitve preporuke dragom Bogu, kao i zahvale što nam je za zaštitnika i zagovornika dao ovog velikog sveca, uvodeći nas tako u najvažniji i završni dio molitvene večeri – sv. euharistiju.

Zadnje srijede velike devetnice 12.3. održana je i duhovna obnova za zajednicu i župljane, koju je nadahnuto predvodio don Ivan Matijević. Na samu svetkovinu svetog Josipa, don Slavko Barišić je predvodio misno slavlje i nadahnuto se osvrnuo na život tog tihog i milog nam sveca, djevičanskog zaručnika Blažene Djevice Marije i Isusova poočima.

Liturgijsko slavlje uzveličano je lijepim pjesmama sv. Josipu u čast, koje je skladno predvodio župni Mješoviti zbor Duha Svetoga, popraćeno sviranjem na orguljama prof. Maruše Bartolić, a pripomogli su im svi prisutni vijernici i štovatelji sv. Josipa, dok je Crkvom odjekivao pjev baš kao što i sama pjesma kaže:“Svetim hramom sad se ori, romon pjesme k nebu gori, svud se diže molbe glas: Josipe sveti, moli za nas!“

Slavlje se nastavilo druženjem uz pjesmu i kolače, u dvorani Crkve, a nakon toga i posjetom nekim bolesnim članovima zajednice, noseći im misni blagoslov, lijepu riječ utjehe i proštenarske kolače dragih naših domaćica, moliteljica

Neka nas i dalje prati kod Gospodna zagovor sv. Josipa, tog moćnog, tihog, milog i poniznog Isusova poočima, a našeg zaštitnika i cijele nam Crkve i drage domovine Hrvatske. Sv. Josipe, moli za nas!

GALERIJA SLIKA