16. i 17. svibnja bili smo na 8. našem hodočašću Mariji Kraljici Mira u pratnji don Ivana Matijevića, a pod duhovnim vodstvom kako pri vozočašću, tako i uz Brdo ukazanja i Križevac, voditeljice Marije uz sversrdni duhovni angažman i spontano uključivanje hodočasnika u molitve predanja Isusu i Gospi kao i predvođenje pobožnosti krunice i razmatranja otajstava Križnog puta.

Sretni i duhovno ispunjeni pozdravili smo se sa Gospom pred njenim bijelim kipom uz obećanje ponovnog dolaska i naš popravak…

Pri povratku smo odlučili pozdraviti i Gospu Sinjsku u njenom Svetištu u Sinju, o 300-toj obljetnici slavne pobjede turske vojske pod Sinjem uz Gospin zagovor (1715.-2015.)

Presretni, duhovno nahranjeni Riječju i ljubavlju Božjom po zagovoru Gospe Međugorske i sv. Josipa, pri povratku smo nahranili i tijela uz bogat, zajednički piknik-hodočasnički stol na našem već ustaljenom odmorištu Krka, gdje svaki put radosna i otvorena srca pozovemo i strane hodočasnike koji se tu zateknu, a koji nam se isto tako i rado odazovu i priključe na naše ukusne domaće delicije…

Nastavak radosnog povratka, vozočašća uz don Ivana koji nam je sipao šale kao iz rukava, upriličila nam je i draga, mlada, jednostavna, otvorena i divna hodočasnica Lorena svojim spontanim, talentiranim, radosnim i otvorenim srcem kao prava show voditeljica kako pjesmom, šalama i humorom do suza, dok je autobusom odzvanjao gromoglasan smijeh, tako da nitko nije osjetio potrebu za spavanjem. Naši najmlađi hodočasnici Ana, Lovro i Luka su joj s radošću odmah priskočili u pomoć svojim, kako solističkim, tako i zajedničkim pjevanjem pjesama sa koncerta Don Boscova radost, kao i mnogim drugim znanim im duhovnim pjesmama. Zahvalni Majčici na toj našoj veseloj, produhovljenoj, mladoj budućnosti, zahvalni Božjoj ljubavi, pomoći i providnosti za tako lijepo hodočašće kao i lijepu, ugodnu  i sigurnu vožnju posebno dragog nam dugogodišnjeg vozača Ivana Mohaća, brzo i veselo smo stigli u naš dragi Zagreb grad!!!! Isuse, Marijo i Josipe, hvala Vam za sve!

GALERIJA SLIKA