U nedjelju, 29.6.2014. na svetkovinu sv. Petra i Pavla, don Ivan Matijević je proslavio svoju 40-tu obljetnicu svećeništva misom zahvalnicom u Svetištu Svete Mati Slobode, zahvaljujući Bogu za sve: za dobro i za ono manje dobro što ga je snašlo. Prigodni govor mu je održao župnik don Ante, zahvaljujući mu za požrtvovno i nesebično propovijedanje i širenje Božje Riječi. 67-godišnji don Ivan dao je svoj zavjet Bogu prije 48 godina, a zaređen je za svećenika prije 40 godina.-29. 6.1974. na samu svetkovinu sv. Petra i Pavla u zagrebačkoj prvostolnici – uz 50-tak mladomisnika.

Kao kapelan započeo je svoju svećeničku službu u župi Sv. Ane u Rudešu do 1976., te 1978. kao kapelan u Rijeci u Veloj crkvi Kosi toranj, a kao župnik obnašao je službu 3 godine u Crkvi sv. Josipa u Rijeci.

  • 1981. odlazi u Rim gdje na Salezijani jednu godinu studira župni pastoral, a zatim odlazi u misije kao pučki misionar po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini
  • 1982. preuzima u Slavoniji Župu Srca Isusova u Ivanovom selu, gdje je župnik 11 godina
  • nakon Slavonije 1993. odlazi na 5 godina u Njemačku, Nünberg – salezijansku župu
  • 1998.g. opet dolazi u Slavoniju – Končanicu kao župnik župe Uznesenja BDMarije do 2008.
  • 2008. dolazi u Zagreb na Knežiju, Župu Marije Pomoćnice kao kapelan i ekonom – 2 godine
  • 2010. odlazi na službu u Beli Manastir, Župu sv. Martina

Tu je veoma teško obolio – dijagnosticirano mu je zatajivanje unutarnjih organa. 2,5 mjeseca trajala je borba liječnika za njegov život, a teška neizvjesnost trajala je za vrijeme kada je bio u komi i to 40 dana!!! Bila su to 2,5 mj. žarke molitve i vapaji Bogu vjernika po cijeloj Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, do Amerike i Australije! Gospodin se proslavio u njegovoj bolesti i čudesno ga ozdravio na zadivljenje liječnika čije prognoze nisu bile optimistične, a najblaži oblik bio je “život u kolicima i bez bubrega”.   Sam don Ivan, nakon izlaska iz kome, predao se u zagovor tada još blaženom, a sada već sv.Ivanu PavluII. Don Ivan je zahvalan Bogu za čudesno ozdravljenje, te je u zahvalu Bogu, po zagovoru sv.Ivana Pavla II. služio 30 gregorijanskih misa i svakodnevno Mu zahvaljuje kroz svoja svjedočenja i vršenje svoje svećeničke službe.

Nakon ozdravljenja jednu godinu je bio na Knežiji, a zatim jednu godinu u samostanu časnih sestara u Ivancu, a 2012. g. opet na Knežiji.

Od 2013. don Ivan je u Župi Duha Svetoga na Jarunu.

Od veljače 2014. iza Svijećnice, Božjom ljubavlju i providnošću, a na poticaj župnika don Ante Vasilja i želja molitelja MZ sv. Josipa za duhovnikom, da nas duhovno snaži i hrani Božjom Rječju, don Ivan se velikodušno i svojom dobrom voljom odazvao i prihvatio i te dužnosti, usprkos svojih mnogobrojnih dobrovoljnih obaveza – služenja Bogu i bližnjima u potrebi. S ljubavlju i u zahvalu, nakon sv. mise u Crkvi Duha Svetoga, 25. 6. 2014. – Molitvene srijede sv. Josipu, mi molitelji MZ darovali smo mu posebno lijepu albu, kojoj se veoma obradovao i od srca zahvalio! Nakon toga je uslijedilo čašćenje i druženje uz kolače i pjesmu, kao i nakon župne sv. mise u dvorani  Jedro u Svetištu. Dragi don Ivane, neka Vas Gospodin poživi dugo, dugo godina s nama i udijeli zdravlje i svoj blagoslov po zagovoru BDMarije Pomoćnice Kršćana i našeg zaštitnika sv.Josipa. To Vam želi Vaša Mz sv. Josipa Župe Duha Svetoga.

GALERIJA SLIKA