Uz brojne hodočasnike i štovatelje svetoga Josipa iz cijele Hvatske, pohodili smo njegovo jubilarno Nacionalno svetište u Karlovcu, prigodom proslave svetkovine svetog Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije. Sveta vrata Josipovog doma bila su otvorena tokom cijelog dana tako da smo i mi s don Ivanom prošli  spontanom, individualnom molivom kroz njih, moleći zagovor zaštitnika Hrvatske i tražeći lice Milosrdnog Oca za sebe, svoje bližnje i pokojne. Središnje misno slavlje predvodio je mons. Marin Srakić, nadbiskup đakovačko-osječki u miru, u koncelebraciji s brojnim svećenicima, kao i našim don Ivanom.

U svojoj nadahnutoj homiliji mons. Srakić istaknuo kako je sveti Josip kroz crkvenu povijest dosta često bio zanemaren i kako je njegov blagdan ustanovljen tek u 16. stoljeću govoreći :„Ono što Crkva nije učinila, učinili su pojedinci i zajednice koji su upoznali veličinu svetog Josipa.“, te  da je sveti Josip svestran svetac jer mu se svatko može utjecati za razne poteškoće i potrebe iz svakog aspekta svog života. Pozvao nas je na obnovu obitelji – obnovu hrvatskog naroda i domovine zajedno sa svetim Josipom.

Pri kraju svete mise mons. Marin Srakić blagoslovio je obnovljenu sliku „Sveti Josip, zaštitnik Hrvatske“, akademskog slikara Daniela Butale, na čemu mu se zahvalio mons. Antun Sente ml., rektor Svetišta.

Nakon divnog misnog slavlja nahranivši dušu nahranili smo i tijelo, zasladivši ga finim kolačima naših hodočasnica i srdačnim razgovorom i druženjem međusobno, kao i s našom dragom, mladom moliteljicom Zrinkom iz Turnja i njenim petomjesečnim sinom Lukom, izmoljenim po zagovoru sv. Josipa u prošlogodišnjoj Velikoj devetnici sv. Josipu, a zatim se uputili prema Svetim vratima u Svetište bl. Alojzija Stepinca.

Predivna svetkovina nastavila se u Zagrebu u našoj Crkvi Duha Svetoga molitvama zahvale i pjesmama sv. Josipu u čast, a kruna svega bilo je misno slavlje koje je predvodio don Damir Stojić, a pjesmom popratio Mješoviti zbor Župe Duha Svetoga.

GALERIJA SLIKA